Fransa Dışişleri Bakanı İran ile Yapılacak Anlaşma Hakkında Konuştu

Fransa Dışişleri Bakanı İran ile Yapılacak Anlaşma Hakkında Konuştu

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, bazı şartlar henüz belirlenmemiş olsa da nükleer anlaşmanın yakın olduğunu söyledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Fransa Bakanı Jean-Yves Le Drian bugün Pazartesi günü Doha'da düzenlediği basın toplantısında, "İran ile dünya güçleri arasındaki nükleer anlaşma yakın, ancak bazı maddeler henüz karara bağlanmamış" dedi.

Le Drian'ın yorumları, ABD'nin Pazar günkü duruma ilişkin daha karamsar bir değerlendirmesiyle çelişiyor.ABD'nin İran özel elçisi Robert Malley, "dünya güçleri ile İslam Cumhuriyeti arasında bir nükleer anlaşmanın yakın olduğundan emin olmadığını" söyledi.

Mali , Doha'daki bir konferansta , ülkesinin İran'daki Devrim Muhafızları'na yönelik yaptırımlarının "nükleer anlaşmaya veya bu silahlı gücün terör örgütleri listesinde tutulması meselesine bakılmaksızın devam edeceğini" vurguladı.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian , Pazar günü Avrupa Birliği Nükleer Müzakereler Koordinatörü Enrique Mora ile Tahran'da yaptığı görüşmede, "İran'ın Viyana görüşmelerine ciddi katılımının" "ana önceliğinin" olduğunu vurguladı. Viyana görüşmelerinde İran var. diyen bakan ana önceliklerinin Bu, ekonomik çıkarlarının tam olarak gerçekleşmesi ve yaptırımların kaldırılması olduğunu vurguladı