Financial Times: Avrupalılar Ukrayna ve Zelenskiy'i Desteklemeyi Bırakacak mı ?

Financial Times: Avrupalılar Ukrayna ve Zelenskiy'i Desteklemeyi Bırakacak mı ?

Financial Times: Avrupalıların Ukrayna ve Zelenskiy'i destekleme konusunda ciddi şüpheleri var

Financial Times, Pew Araştırma Merkezi ve Eurobarometer araştırmalarına atıfta bulunarak, bazı Avrupa ülkelerinin sakinlerinin Ukrayna cumhurbaşkanı ve Ukrayna'ya silah gönderilmesi konusunda şüpheleri olduğunu bildirdi.

Isna'ya göre, Financial Times'ın Cumartesi günü yayınlanan "Ukrayna'ya verilen destekle ilgili şüpheler" başlıklı haberinde, Orta ve Doğu Avrupa'nın bazı bölgelerinde siyasetçilerin ve kamuoyunun Volodymyr Zelensky'ye ve Ukrayna'daki savaşa şüpheyle baktığı belirtiliyor.

Bir Pew Araştırma Merkezi anketine atıfta bulunan rapor, Macaristan'da yanıt verenlerin yalnızca yüzde 11'inin, Yunanistan'da yanıt verenlerin yüzde 28'inin ve İtalya'da yanıt verenlerin yüzde 38'inin Volodymyr Zelenskiy'in eylemlerinden memnun olduklarını söylediğini ortaya koydu. uluslararası arenada çoğunluğun Ukrayna lideri hakkında ciddi şüpheleri var.

Ayrıca Eurobarometer çalışmasına göre Kiev'e en düşük destek Avusturya, Bulgaristan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Macaristan ve Slovakya'da gösterildi. Çek Cumhuriyeti hariç bu ülkelerin her birinde yanıt verenlerin yüzde 50'den fazlası Ukrayna'ya mali ve askeri desteğe karşı olduklarını söyledi.

Ayrıca, adı geçen yedi ülkede gerçekleştirilen ankete katılanlar, Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne potansiyel üyeliğine karşı olumsuz bir tutum sergilediler.

Kaynak: TEVHİDHABER