Filistinli Tutsaklar işgal Mahkemelerini Boykot Ediyor

Filistinli Tutsaklar işgal Mahkemelerini Boykot Ediyor

İsrail işgal cezaevlerindeki idari tutuklular, “Kararımız özgürlük” sloganıyla, idari gözaltı politikasına son verilmesi talebiyle 43. gün üst üste işgal mahkemelerini boykot etmeye devam ediyor.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Tutsakların yaptığı grev , "Kararımız özgürlüktür" sloganı altında ve idari gözaltı politikası karşısında onların adımlarını desteklemek için tüm çabaların yoğunlaştırılması çağrılarının ortasında yapılıyor.

Esirlerin yaptığı boykot cezaevlerini her dönem ziyaret eden yabancı heyetlere idari tutukluluk konusunun bildirilmesini kapsıyor. Tutsaklar ayrıca İsrail işgal mahkemelerini boykot ediyor ve duruşmlara çıkmıyor.

. İşgal makamları genellikle boykot yapan mahkumlara karşı onları yakınları ile görüşmekten mahrum bırakmak ve idari tutukluluklarını yenilemek gibi cezai tedbirler uyguluyor

İdari gözaltı, suçlama veya yargılama olmaksızın ve tutuklunun veya avukatının delil materyallerini incelemesine izin verilmeksizin, uluslararası insancıl hukuk hükümlerinin açık ve açık bir şekilde ihlal edilmesidir

Mahkumlar veİşleri Kurumu ayrı bir bağlamda şunları söyledi: Kansere yakalanmış mahkum Nasır Ebu Hamid'in sağlık durumu hala ciddi ve kritik bakım görmesi için sivil bir hastaneye nakledilmesini gerektiriyor.