Filistin'den  Üç Şehid Haberi

Filistin'den Üç Şehid Haberi

Salı sabahı İsrail işgal güçleri (IOF) tarafından Batı Şeria ve Negev'de meydana gelen ayrı olaylarda üç Filistinli genç şehid edilldi .

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Yerel kaynaklara göre, Nablus'un doğusundaki Balata mülteci kampında aranan bir vatandaşı tutuklamayı amaçlayan bir IOF operasyonu sırasında bir genç vurularak şehid edildi ve yedi kişi kurşunla yaralandı.

Kızılay yetkilisi Ahmed Cibril, 17 yaşındaki Nader Rayan'ın Balata kampında IOF tarafından açılan ateş sonucu vurularak öldürüldüğünü doğruladı.

Yerel kaynaklar, IOF'nin Kudüs caddesinden Balata kampına baskın düzenlediğini ve Ammar Arafat adlı aranan bir vatandaşı evini kuşattıktan sonra kaçırdığını açıkladı.

Yerel medya kaynaklarına göre, yaklaşık iki saat sonra, Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Kalandia mülteci kampında IOF'un açtığı ateş sonucu başka bir Filistinli genç şehid edildi

Filistin sağlık bakanlığı kurbanı Alaa Shaham olarak tanımladı ve IOF ile kamptaki gençler arasındaki çatışmalar sırasında diğer altı gencin de gerçek mühimmatla yaralandığını ekledi.

Negev'de, Filistinli bir genç de Rahat Şehri'nde şafak vakti sivil giyimli polis memurları tarafından şehid edildi

.