Filistin Kurtuluş Örgütü İsrail'in Batı Şeria'daki Kararına Tepki Gösterdi

Filistin Kurtuluş Örgütü İsrail'in Batı Şeria'daki Kararına Tepki Gösterdi

Filistin Kurtuluş Örgütü, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim karakollarını yasallaştırma planı konusunda uyardı

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Filistin Kurtuluş Örgütü Cumartesi günü, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim karakollarına elektrik sağlayarak ve yeni yerleşimler olarak gelecekteki gelişmeleri için gerekli altyapıyı sağlayarak yasallaştırmayı amaçlayan bir plan konusunda İsrail'i uyardı

Örgütün “Ulusal Toprakları Savunma ve Yerleşimlere Direnme Dairesi” bir basın açıklamasında, söz konusu adımın “İsrail hükümetinin Naftali Bennett başkanlığındaki büyük partileri arasındaki koalisyon anlaşmalarıyla ifade edilen resmi politika” çerçevesine düştüğünü değerlendirdi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın 30 yerleşim karakolunun elektrik altyapısına bağlanmasına izin veren "genel düzen" formülünü onaylamasının beklendiği belirtildi.

Gantz'ın Batı Şeria'daki İsrail ordu komutanının onayıyla yerleşim karakollarına elektrik sağlamayı kabul etmesine izin veren "genel düzen" metni üzerinde anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Açıklamada, İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked'in geçtiğimiz günlerde sağcı Knesset üyelerinin huzurunda Hebron Dağı'ndaki Abigail yerleşimini ziyaret ettiği ve tüm yerleşim karakollarına elektrik sağlama ve koşullarını düzenleme sözü verdiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı