Filistin : Güney Afrikanın Kararı Referans Alınmalı

Filistin : Güney Afrikanın Kararı Referans Alınmalı

Filistin, anti-siyonizm ile anti-Semitizm” arasında bağlantı kurulmasını reddeden bir kararın kabul edilmesini talep ediyor

TERCÜME HABAER /TEVHİDHABER

Filistin Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Güney Afrika Anayasa Mahkemesi'nin Siyonizm karşıtlığının Yahudi düşmanlığı olmadığını teyit eden kararının diğer ülkelerde yasal referans olarak kabul edilmesini talep etti.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Güney Afrika Anayasa Mahkemesi'nin "Siyonizm karşıtlığının Yahudi düşmanlığı olmadığını ve Siyonizm'in eleştirisinin de antisemitizm olmadığını" teyit eden kararıyla temsil edilen "önemli tarihi bir karar" olarak nitelendirdiği kararı memnuniyetle karşıladı.

Bakanlık, bu kararın “herhangi bir zamanda böyle bir meydan okumanın önünde durmak zorunda kalabilecek, zorlama ve şeffaflık taahhüt eden diğer anayasa mahkemeleri tarafından önemli bir emsal olarak alınması gereken ileri bir dava” olduğunu belirtti.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi'nin her yurttaş için her yerde koruma ve özgürlük sağladığını ve işgalci güç İsrail'i Filistin halkına karşı işlediği suçlardan dolayı eleştirme hakkını garanti ettiğini söylediği bu kararı alırken gösterdiği cesareti takdir etti.