Fas  İhaneti Sürüyor

Fas İhaneti Sürüyor

Pazartesi günü Fas ve İsrail, ekonomik alanda ikili ticaret işbirliğini ve ortak yatırımları güçlendirmeyi amaçlayan bir anlaşma imzaladılar.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Fas Sanayi ve Ticaret Bakanı Riad Mazur ile İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Orna Barbivai tarafından Pazar-Çarşamba günleri arasında İngiltere'ye yapacağı ziyaret çerçevesinde imzalandı.
Mazur, imzanın ardından basına yaptığı açıklamalarda, "Anlaşmanın amacının gıda endüstrisi, tıp, tarım, tarım, tekstil, otomobil endüstrisi ve havacılık gibi ekonomik ve ticari işbirliğini güçlendirmek olduğunu söyledi.
İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı, iki ülke arasında her yıl Yatırım, Ticaret ve İşadamları Komitesi'ni toplamayı hedeflediğini söyledi.
Anlaşmanın iki ülkede sanayi bölgeleri kurmayı da amaçladığını sözlerine ekledi.
Barbivay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün (Pazartesi) Fas'ta, iki ülke arasındaki işbirliğini organize eden ve önümüzdeki yıllarda ikili ticaretin önemli ölçüde genişlemesine yönelik bir ekonomik anlaşma imzalamaktan gurur duyuyorum" dedi.
İlgili bir bağlamda, siyonist Yedioth Ahronoth gazetesi, anlaşmanın şartları arasında “iki ülke arasındaki ticareti ihracatçıları ve ithalatçıları kolaylaştıracak şekilde düzenlemek, ortak seminerler, ticaret heyetleri ve ortak bir ekonomik komite oluşturmak” olduğunu söyledi.
Bu bağlamda resmi Fas Haber Ajansı, Fas Ekonomi ve Maliye Bakanı Nadia Fattah Alaoui'nin Pazartesi günü Rabat'ta Orna Barbivai ile görüştüğünü bildirdi.
Ajansa göre, iki ülkenin iki hükümet yetkilisini bir araya getiren tartışmaların odak noktası ekonomik ve mali işbirliğinin geliştirilmesiydi.
Fas Ekonomi Bakanı, “İki ülke arasında 22 Aralık 2020'de imzalanan mutabakat zaptı gerekliliklerine uygun olarak, Fas ve İsrail arasındaki ekonomik işbirliği mekanizmalarını formüle etme ve indirme konusunda kaydedilen ilerlemeyi” övdü.