Fas  Halkı Siyonizimle Normelleşmeyi Reddediyor

Fas Halkı Siyonizimle Normelleşmeyi Reddediyor

Fas Ulus Sorunlarını Destekleme Otoritesi koordinatörü Abdel Samad Fathi, İsrail varlığıyla askeri normalleşme ve tehlikesi hakkında konuşuyor ve işgalin Fas'ı hesaplarını çözmek için bir araç haline getirmeye çalıştığını düşünüyor.

Fas Ulus Sorunlarını Destekleme Otoritesi koordinatörü Abdel Samad Fathi, İsrail tarafının Fas'ı Mağrip ülkelerinde ve Afrika'nın geri kalanında istediği gibi emelleri için bir geçit ve çıkış noktası haline getirdiğini söyledi.

Dün, Salı, Fathi, İsrail Savunma Bakanı'nın bugün Çarşamba günü Rabat'a yaptığı ziyaretle ilgili olarak "Facebook"taki resmi sayfasına yaptığı açıklamda , "İsrail varlığıyla askeri normalleşmenin etkileri ne olursa olsun iki tehlike taşıdığını vurguladı.

Fathi'nin yorumuna göre ilk tehlike, “işgalci ile normalleşme projesi ve İsrail'in yayılımcı emelleriine hizmet ediyor

İkinci tehlike ise, "Bölgenin güvenliği ve istikrarı demektir. İşgalci, isteği gerçekleşene kadar bölge ülkeleri arasında fitne ve savaş ateşini tutuşturmaktan çekinmeyecektir." dedi

Fas Komisyonu koordinatörü, "Siyonist varlık, Fas'ı bir araç haline getirmeye, hesaplarını Fas'ın güvenliği ve istikrarı pahasına kapatmaya çalışıyor dedi.