Farklılıklar İran Nükleer Krizini Karmaşıklaştırıyor

Farklılıklar İran Nükleer Krizini Karmaşıklaştırıyor

Farklılıklar İran nükleer krizini karmaşıklaştırıyor ve Washington, Tahran ile doğrudan müzakere çağrısında bulunuyor ve zamanın tükenmekte olduğu konusunda uyarıyor

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Washington - (AFP) - Üst düzey bir ABD'li yetkili Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İran'la nükleer programı konusunda müzakereler için zamanın tükenmekte olduğunu ve Tahran'ı bir anlaşmanın sonuçlandırılmasına yardımcı olmak için Washington ile doğrudan görüşmeleri kabul etmeye çağırdı.

Kimliğinin açıklanmamasını isteyen yetkili, İran'ın nükleer programının nükleer silah yetenekleri edinme yolunda olmadığını ve İslam Cumhuriyeti'ne uygulanan yaptırımları hafifleten bir anlaşmaya varmaları için "haftalar " kaldığını söyledi.

İran ile ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Almanya ve Rusya arasındaki 2015 anlaşmasını canlandırmak için müzakerelere katılan tüm taraflarca en hassas siyasi kararlardan bazılarının alınması gereken bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. açıklamasını yaptı .

Cuma günü, müzakerede bulunan diplomatlar ülkelerin başkentlerine dönmek için birkaç hafta önce Viyana'da yürütülen müzakereleri askıya aldı.

Avusturya'nın başkentindeki gösterişli Coburg Sarayı'nda devam eden müzakerelere başkanlık eden AB koordinatörü Enrique Mora, "Siyasi kararlar şimdi alınmalı" dedi

2015 yılında İran ile Almanya, Çin, ABD, Fransa, İngiltere ve Rusya arasında imzalanan anlaşma, İran'ın nükleer gücünü sınırlamak karşılığında uygulanan birçok yaptırımın kaldırılmasını sağladı.

Ancak, ABD'nin 2018'de eski başkanı Donald Trump yönetiminde tek taraflı olarak anlaşmadan çekilmesi ile İran'a yenmiden ağır yaptırıkmlar uygulandı