Ensarullah: Önümüzdeki Günler Sürprizlerle Dolu

Ensarullah: Önümüzdeki Günler Sürprizlerle Dolu

Yemen Ensarullah Hareketi, önümüzdeki günlerde İsrail, ABD ve İngiliz rejimlerini yeni sürprizlerin beklediğini açıkladı.

Sanaa merkezli Yemen ulusal Kurtuluş hükümetine liderlik eden Ensarullah Hareketi, bölgedeki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ensarullah Hareketi'nin Siyasi Büro Üyesi Ali el-Kahum, ABD ve İngiltere için gelecek günlerin sürprizlerle dolu olduğunu söyledi.

Ali el-Kahum, X platformundaki kişisel hesabından yaptığı açıklamada, “Amerika ve İngiltere, Kızıldeniz'de İsrail'e koruma sağlayamadı ve bugün kendilerine koruma sağlayacak birini arıyorlar” dedi.

Ensarullah yetkilisi bu durumu, “yenilgi ve çöküşün başlangıcı, tek kutupluluğun ortadan kalkması, kötülük ve sulta ekseninin çatlaması” olarak niteledi.

Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, de Yemen halkının Filistin davasına desteğinin sarsılmaz olduğunu belirtti ve Yemen ordusunun Ramazan ayı boyunca Kızıldeniz'deki misilleme saldırılarına devam edeceğini vurguladı.

Yemen halkına, her hafta ülke çapında Filistin için düzenledikleri kitlesel gösterilerden dolayı şükranlarını sunan Seyyid Abdulmelik el-Husi, Filistin yanlısı mitinglere katılımın son derece önemli olduğunu belirtti.

Seyyid Abdulmelik el-Husi, “Kitlesel mitingler düşmanlara, Yemen'in Kızıldeniz'de İsrail, ABD ve İngiltere bağlantılı gemilere karşı yürüttüğü operasyonların, halktan tam destek aldığına dair açık bir mesaj gönderiyor” dedi.

"Yemenlilerin, Müslüman dünyasının acılarını ve ezilen Filistin ulusunun yaşadıklarını en iyi anlayan asil mücahitler olarak anılması bir gurur kaynağıdır" diyen Abdulmelik Husi, İslam dünyasının Gazze’deki soykırıma seyirci kalmasına da tepki gösterdi.

Ensarullah Haraketi Lideri, Abdulmelik Husi, “Gazze'de yaşananlar, tüm İslam ümmetini hedef alan bir komplonun parçasıdır. Daha dikkatli olmazsak, cihat yapmakta başarısız olursak ve Müslümanlarla ilgili meselelere titizlikle dikkat etmezsek kendimizi oldukça tehlikeli bir durumda bulacağız” dedi.

Öte yandan Sanaa merkezli Ulusal Kurtuluş Hükümeti’ne bağlı Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail işgali altındaki bazı kritik noktalara saldırıları simüle eden askeri tatbikatlar düzenledi.

“Yolumuz Kudüs'e çıkar” sloganıyla düzenlenen tatbikatta İsrail'in işgali altındaki “Nakab bölgesine saldırılar simüle edildi.

Yemen medyasına göre, tatbikatlara Hava Kuvvetleri ile ağır ve orta silahlarla donatılmış birliklerin de aralarında bulunduğu Altıncı Askeri Bölge Yedek Kuvvetlerinin çeşitli askeri birlik ve tümenleri katıldı.

Ayrıca Yemen Savunma Bakanlığı'na bağlı "37. Zırhlı Tugay" birliklerinin, Aksa Tufanı Operasyonu içindeki “Direniş” savaşını başlatmaya hazırlık kapsamında askeri tatbikatlar gerçekleştirdiği kaydedildi.

Üç aşamada gerçekleştirilen tatbikatlar, Sana'a hükümetinin Marib Valisi Tümgeneral Ali Muhammed Tuaiman'ın huzurunda gerçekleşti.(YDH)