Ensarullah Heyetinden Kritik Ziyaret

Ensarullah Heyetinden Kritik Ziyaret

Hac'da Sana'a ve Riyad/Ensarullah liderinin amcası arasında artan güven artırıcı adımlar atılıyor

Arapça yayın yapan bir medya, Riyad ile Sana'a arasında olumlu bir havanın hakim olduğunu ve Suudi Arabistan'ın Ensarullah hareketine yakınlaşmak için Hac'ı kullanmaya çalışırken, bu hareketin de mesajlarını göndererek güven inşa etme yolunda bir adım attığını duyurdu.

Al-Akhbar bu konuda şunları yazdı: Riyad, barış şansını artıran olumlu bir atmosfer yaratmak amacıyla Hac'ı Sana'a ile yakınlığı teşvik etmek ve Riyad ile arasındaki durumu ve ilişkileri normalleştirmek için kullanıyor.

Bu rapora göre, geçtiğimiz günlerde, iki taraf arasındaki yüksek düzeyde güveni teyit eden, açıklanmayan anlaşmaların varlığına işaret eden adımlar atıldı. Yemen'de barış sürecinin ilerlemesi son aylarda duraksasa da; Ancak son günlerde yaşananlar, önümüzdeki dönemde tırmanan gerilime dönüş hipotezini zayıflatmakta ve çatışmaları sona erdirebilecek bir siyasi çözüm yönünde hareket edilmesine yol açmaktadır.

Bu bağlamda Sana'a'daki bilgili kaynaklar Al-Akhbar'a, geçen hafta Yemenli alimler ve din adamlarından oluşan bir heyetin hac yapmak için Mekke'ye gittiğini söyledi.

KAYNAK:TEVHİDHABER