"Enflasyon ve Faiz Modern Hırsızlıktır"

"Enflasyon ve Faiz Modern Hırsızlıktır"

Başbakan Erdoğan TL’nin simgesini tanıttı...

Enflasyon çalışanın alın terinden, sanayicinin karından, vatandaşın cebinden yapılan modern hırsızlıktır. Enflasyonun esas tanımı budur. Aynı şekilde faiz, aynı şekilde, karşılıksız para basmak modern hırsızlıktır. Biz şu andaki faiz oranlarını da yüksek buluyoruz. Bunun daha da düşmesi lazım. Biz enflasyonu da faizleri de tarihi seviyede düşük oranlara çektik. Enflasyon yüzde 30 seviyesinden bugün, küresel krize rağmen yüzde 10,5 seviyesine düşmüş durumda.

FİNANSAL İSTİKRARDAN TAVİZ YOK

Gecelik borç verme faiz oranı 2002'de yüzde 51 iken bugün yüzde 11,5. Politika faizi yüzde 5,75. Gösterge faiz ise 2002'de yüzde 62,7 seviyesindeyken, bugün yüzde 9,5. 9 yıl boyunca yaptığımız gibi önümüzdeki dönemde de 3 alandaki istikrardan asla taviz vermeyeceğiz.

Siyasi istikrarı, fiyat istikrarını ve finansal istikrarı en güçlü şekilde muhafaza etmeye devam edeceğiz. Tıpkı 9 yıl boyunca olduğu gibi önümüzdeki dönemde de mali disiplinden, disiplinli maliye politikalarından ve disiplinli finans sektörü politikalarından asla taviz yok. Küresel kriz, bizim bu sağlam duruşumuzun, disiplinli politikalarımızın haklılığını şüpheye yer bırakmayacak derecede ispat etti.