Emir Dokko Umarov Şehid Oldu

Emir Dokko Umarov Şehid Oldu

Rus kaynaklarının verdiği çelişkili bilgilere göre Kafkasya Emiri Dokko Umarov ve Komutan Amir’in dün başlatılan operasyonlarda şehid edildiği bildirildi.

Rus kaynaklarının verdiği çelişkili bilgilere göre Kafkasya Emiri Dokko Umarov ve Komutan Amir'in dün başlatılan operasyonlarda şehid edildiği bildirildi.

İşgal medya haber kaynakları dün dün sabah (28.Mart .Pazartesi) İnguşetya'nın Sunja bölgesi Yukarı Alkun köyünde meydana gelen çatışmalar ile ilgili çelişkili bilgiler vermeye devam ediyor.

FSB-KGB nin haber kaynağı «Live News» % 99 güvenle Kafkasya Emirliği Emiri Ebu Usman Dokku Umarov'un şehadeti hakkında garanti verdi ve değişik versiyonlarda bu haberi savundu. Ancak Rus haber ajansı Ria-Novosti «medya raporlarını başarısız buldu» ve en az 8 defa «öldürüldüğü iddia edilen yasadışı militanların savaş bölgesindeki kalıntılarının genetik incelemesinin yapılmadan isim vermenin hatalı olacağını» Rus Ria-Novosti haber ajansına göre «veriler geçersiz» ve «önümüzdeki bir haftadan önce genetik incelemenin bitmesi imkansız»

Diğer işgal medya kaynakları ise değişik versiyonlarda aynı haberi defalarca yorumladılar ve Kafkasya Emirliği Emiri Ebu Usman Dokku Umarov, Amir Supyan ve Amir Khamzat'ın şehadetinde ısrar ettiler.

Bazıları ise «Kafkasya Emirliği Riyadus Salihin (Şehidler Taburu) tüm Mücahidlerinin Sunja bölgesi ormanlık alanındaki üslerinde imha edildiğini» duyururken, bazı medya ise «bir kaç Mücahidin hava saldırılarında öldürüldüğünü» yazdı.

Bu arada Kremlin çetesinin sözcüsü Anatoly Safonov, «ben savaş uzmanı değilim ama Kafkasya Emirliği Emiri Ebu Usman Dokku Umarov'un ölümü hakkında kesin bir şey söylemek erken» dedi. NAC «Ulusal Anti-Terörizm Mücadele Komitesi» çete temsilcisi Nicholas Sintsov «orada bir mücadele olduğu gerçek» demekle yetindi ve öldürüldüğü iddia edilen Mücahidler ile ilgili ne bir kanıt ne bir isim veremedi.

Diğer taraftan, FSB «özel kuvvetler» çete lideri yardımcısı, Sergey Smirnov ise Kremlin'deki patronu Medvedev'e raporunu sundu ve Kafkasya Emirliği Emiri Ebu Usman Dokku Umarov'un ve diğer Mücahidlerin adını anmadan 28.Mart .Pazartesi günü İnguşetya'nın Sunja bölgesi Yukarı Alkun köyünde gerçekleştirdikleri başarılı özel operasyonu» ve FSB «özel kuvvetler» çetesini övdü.

Bu bağlamda anonim işgal medyası bazı üst düzey FSB «özel kuvvetler» çetesi yetkililerine atıfta bulunarak çeşitli versiyonlarda söylenti üzerine haber yaratmaktan ileri gidemedi ve şimdiye kadar kamu oyuna kafirlerin iddialarını destekleyen bir isim veya bir kanıt sunulamadı.

Hatırlatalım ki, Rusya kuklası Çeçenyan'ın baş mürtedi Kadirov'da geçtiğimiz üç sene içinde defalarca yandaş işgal medyasına «Kafkasya Emirliği Emiri Ebu Usman Dokku Umarov'un şehadeti hakkında» yalan beyanlarda bulunmuş ve «Emir Ebu Usman'ın hasta olduğunu öldüğünü» ya da doğruluğu kanıtlanmamış ve düzmece bir «sözde özel operasyonda öldürüldüğünü» iddia etmişti

İnguşetya-Çeçenistan sınırındaki Sunja bölgesinde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Sunjan bölgesinin ormanlık alanında uçak ve helikopterler ile ağır bombardıman yapıldığı ve sonrasında işgal güçleri  silahlı bir çatışma çıktığı duyuruldu.

işgal güçlerinin helikopter destekli hava saldırısında Riyadus Salihin komutanı Amir Khamzat'ın da öldürülen 17 Mücahidin arasında olduğu iddia edildi ve hatta Emir Dokko Umarov'u da öldürdüklerini iddia ettikleri 17 kişi arasında olduğunu duyurdu.

Sunjen bölgesinin Verkhni Alkun köyünde de dün mücahitlere yardım ettiği düşünülen Aslan Tseçoyev öldürüldü. Dünkü operasyonlarda verilen son bilgilere göre, FSB ve MVD birimlerinden enaz 3 işgal askerinin öldüğü belirtilmektedir.

İşgal güçlerinin 17 mücahidin ve bazı emirlerin şehit olduğu konusundaki haberler netliğini kazanmaz iken bölgeden sağlıklı haber almanın zor olduğu belirtilmektedir.

 

shamilonlıne