El Zevahiri Hakkında Yeni Gelişme

El Zevahiri Hakkında Yeni Gelişme

"Taliban" hareketi, ABD'nin Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğünü açıklamasının ardından terörist "El Kaide" lideri Ayman el-Zawahiri'nin cesedini bulamadığını doğruladı.

"Taliban" hareketi, ABD'nin geçen ay Afganistan'ın başkentindeki bir hava saldırısında onu öldürdüğünü açıklamasının ardından, terörist "El Kaide" lideri Ayman el-Zawahiri'nin cesedini bulamadığını doğruladı. , Kâbil.

"Taliban" hareketinin sözcüsü Zabihullah Mücahid bugün Perşembe günü, "ABD saldırısı uluslararası ilkelerin ve ABD ile Taliban hareketi arasında 2020'de imzalanan ve yabancıların çıkışını şart koşan Doha Anlaşması'nın ihlalidir" dedi

Ağustos ayının başlarında, ABD Başkanı Joe Biden , El Kaide lideri Ayman Al-Zawahiri'nin Kabil'deki bir ABD drone saldırısı sırasında öldürüldüğünü duyurdu.

El Zevahiri, 2011 yılında Pakistan'da Usame bin Ladin'in öldürülmesinin ardından El Kaide'nin liderliğini üstlendi ve ardından, Eylül 2001'de Birleşik Devletler'deki saldırıların beyni olarak kabul edildikten sonra dünyanın en çok aranan adamlarından biri

Biden yönetiminden üst düzey bir yetkiliye göre, " El-Zevahiri'nin Afganistan'daki bir ABD saldırısında öldürülmesi, örgütün kurucusu Usame bin Ladin'in 2011'de öldürülmesinden bu yana aldığı en büyük darbedir."