El-Nahle :  Esir Adnan'ın Tanıklığı Halkımızın Yürüyüşünün Adıdır

El-Nahle : Esir Adnan'ın Tanıklığı Halkımızın Yürüyüşünün Adıdır

El-Nakhala: Esir Adnan'ın tanıklığı halkımızın yürüyüşünün adıdır, direniş yolundan ayrılmayacağız

İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nakhala bugün Salı günü yaptığı açıklamada, hareket halkının kendi iradeleriyle şehitlik yolunu seçtiklerinİ vurguladı

El-Nakhala, Khadir Adnan'ın şehit edilmesinin, yiğit ve inatçı halkımızın yürüyüşünün adı olduğunu vurgulayarak, "Filistin halkının Khadir Adnan gibileri olmasaydı, davamız önemsenmezdi" vurgusu yaptı.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, "Filistin halkının tarihinde geçen her gün, Allah'ın izniyle zaferin geldiğini doğruluyor" dedi.

Al-Nakhala, şehit Adnan'ın uzun savaşında ve düşmanla doğrudan yüzleşmesinde somutlaştırdığı iradenin "cesur Filistin halkının göğsünde bir onur madalyası" olduğunu değerlendirerek, Khadir Adnan'ın büyük bir sembol olmaya devam edeceğini vurguladı.

Bugün tüm şehitlerimize ve tutsak Khadir Adnan'a vefamız şudur ki, topraklarımız katillerden ve suçlulardan kurtarılıncaya kadar cihat ve direniş yolundan ayrılmayacağız.

İslami Cihat Hareketi bugün erken saatlerde İsrail işgal hapishanelerinde tutsak lider Khader Adnan'ın öldüğünü duyurdu .

Cihat hareketi şunları söyledi: "Kudüs'e doğru uzun yürüyüşümüzde birçok yiğit, birçok lider ve savaşçıyı kaybedeceğiz. Savaşçı lider Khadir Adnan, Filistin'de ve dünyada özgürlük arayan herkese geniş bir yol açanlardan biriydi. ."

Tutsak savaşçı Khadir Adnan, şehit olmadan önce ailesine, çocuklarına, eşine ve halkına, İsrail işgalci ne yaparsa yapsın umutsuzluğa kapılmamalarını vasiyet ederek, zaferin yakın olduğunu vurgulayarak bir vasiyet bıraktı .

Aynı şekilde şehit Adnan da işgalcilerin cesedini parçalamasına izin verilmemesini, babasının yanına defnedilmesini ve mezarının üzerine "İşte zavallı Abdullah Khadir Adnan" yazılmasını tavsiye etti.

Filistin Hukuk Barosu, uluslararası bir soruşturma komisyonu kurulması çağrısında bulundu

Buna karşılık Filistin Şeriat Hukukçuları Derneği, bu sabah aç karnına verilen savaşta şehit düşen tutsak lider Khadir Adnan'ın, Filistin halkının ve Arap ve İslam ulusunun yasını tuttu.

Şeriat Barosu yaptığı açıklamada, Filistin halkının İsrail düşmanına karşı tüm mücadele ve cihat araçlarıyla haklarını savunma hakkını teyit etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile yerel ve uluslararası insan hakları kuruluşlarına, "işgal cezaevlerindeki cesur tutsakların haklarının sürekli olarak kötüye kullanılmasına son verilmesi için" acil müdahale gereğine çağrıda bulundu. Uluslararası topluma, lider Khadir Adnan'ın şehit edilmesi olayını araştırmak üzere uluslararası bir soruşturma komisyonu kurmaya çağrıda bulunuyoruz.

Buna göre, Şeriat Hukukçuları Sendikası, Şeriat Yargı Yüksek Kurulu ile mutabakata vararak, şeriat avukatlarının bugün saat 11.00'den mesai bitimine kadar şeriat mahkemelerinde yapacakları savunmalara ilişkin olarak tüm şeriat mahkemelerindeki çalışmaların durdurulmasına karar verdi. .

Şeriat Hukukçuları Sendikası da tutuklu Khader Adnan'ın faaliyetlerine katılmak için oğullarını saat 12'de sendikada bulunmaya çağırdı.

TEVHİDHABER