El Kaide Mensupları IŞİD'e Biat Etti

El Kaide Mensupları IŞİD'e Biat Etti

Yemen El Kaidesi'nin bazı mensupları,Eymen Zevahiri'ye bağlılıklarını reddederek IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'ye biat ettiklerini ilan etti.

Arap Yarımadası'ndaki El Kaide (AYEK) örgütünün Zumer ve Sana'daki destekçileri El Kaide ve lideri Eymen Zevahiri'ye bağlılıklarını reddedip, yerine Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) lideri Ebubekir Bağdadi'ye bağlılıklarını açıkladı.
Twitter hesabından yapılan açıklamada eski AYEK üyeleri, "Sana ve Zumer'de dininden dönenlerle savaşmak için özel silahlı tugayların kuruluşunu ilan ediyoruz. Ayrıca, kutsal savaşçı, bilgin Şeyh Eymen Zevahiri'ye olan bağlılığımızı kopardığımızı ve inananların halifesi İbrahim bin Avad el Bağdadi'ye olan bağlılığımızı ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.
El Kaide'nin Yemen kolu olarak bilinen AYEK, Arap Yarımadası'nda başka ülkelerde de faaliyet gösterse de Yemen merkezli olarak varlığını sürdürüyor. AYEK aynı zamanda El Kaide'nin en güçlü kollarından biri olarak kabul ediliyor.
Hâlihazırda Libya'da Ensar'uş Şeria ve Mısır'daki Ensar-ul Beytil Makdis örgütleri IŞİD'e katılmış ve lideri Bağdadi'ye bağlılıklarını ilan etmiş durumda. 

HABER 7