El-Husi: Ramazan ayına Filistin halkına destek amacıyla cihat halinde giriyoruz...

El-Husi: Ramazan ayına Filistin halkına destek amacıyla cihat halinde giriyoruz...

Abdülmelik Bedr el-Din el-Husi, Ramazan ayını karşılama münasebetiyle yaptığı konuşmada, doğrudan askeri harekatın yanı sıra halk hareketlerinin önemini vurguladı ve "Filistin halkına destek amacıyla Ramazan ayına cihat halinde girmemiz Allah'ın bir...

Abdülmelik Bedr el-Din el-Husi, Ramazan ayını karşılama münasebetiyle yaptığı konuşmada, doğrudan askeri harekatın yanı sıra halk hareketlerinin önemini vurguladı ve "Filistin halkına destek amacıyla Ramazan ayına cihat halinde girmemiz Allah'ın bir lütfudur" diyor.

Yemen Ensarullah hareketinin lideri Sayın Abdülmelik Bedr el-Din el-Husi, Gazze'ye destek amaçlı halk hareketlerine katılmanın önemini vurgulayarak, yürüyüşlere çıkmanın "büyük, onurlu ve gerekli" olduğunu vurguladı. .”

Yemenli alimler ve liderlerin katıldığı, kutsal Ramazan ayı münasebetiyle genişletilmiş toplantının bir parçası olarak televizyonda konuşan Sayın Al-Husi, “Mübarek aya girmemiz Allah'ın lütfuyladır” dedi. Füzeler, insansız hava araçları, para ve geniş bir halk hareketiyle Filistin halkını desteklemek için cihad halindeyiz.”

Sayın Al-Husi, "Gazze halkının çağrılarına sağır olan birçok milletin tepki göstermemesini" eleştirerek, "Haftada iki saat dışarı çıkmayan kişinin inanç düzeyi ve cihatçı ruhu düşüktür" dedi.

Sayın El-Husi, Gazze Şeridi'nde olup bitenlerin, kişinin büyük ve korkunç bir trajediyi, soykırım suçlarını, çocukların ve kadınların yardım çığlıklarını ve çığlıklarını görmezden gelmesine yol açabilecek zulüm ve ihmalin boyutunu merak ettiğini tüm milleti hedef almanın bir parçası olduğunu, İslam dünyası halklarının buna sessiz kalmasının sonuçları ve cezaları olan tehlikeli bir durum olduğunu ifade etti.

Sayın Al-Husi, Yemen operasyonlarının devam edeceğini ve Ramazan ayı boyunca her türlü gelişmenin gerektiği gibi takip edileceğini doğruladı.

Yemen Destek Cephesi, Amerikan-İngilizlerin Yemen'e yönelik baskınlarına rağmen Gazze'ye destek operasyonlarını sürdürüyor, öyle ki Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, dün cumartesi günü Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri'nin operasyon düzenlediğini duyurdu. İlki Aden Körfezi'ndeki bir Amerikan gemisini deniz füzeleriyle hedef alırken, ikincisi Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki 37 İHA'lı Amerikan savaş destroyerlerini hedef aldı.