El-Husi: Amerika'nın Yemen'deki savaşı bir balondur

El-Husi: Amerika'nın Yemen'deki savaşı bir balondur

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Üyesi Muhammed Ali El Husi, El Mayadin'e, Yemen füzelerinin Amerikalıları korkuttuğunu söyleyerek, Amerika'nın Yemen'e yönelik savaşının, Yemen halkına zarar vermeyen bir balona dönüştüğünü vurguladı.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali El Husi, Al Mayadeen haber sitesine şunları söyledi : "Düşman Gazze'yi kuşatmaya devam ettiği ve halkını yok etmeye devam ettiği sürece Yemen silahlı kuvvetlerinin operasyonları devam edecek."

Cuma günü, Ensarullah hareketinin kurucusu şehit lider Hüseyin Bedireddin el-Husi'nin kuzey Yemen'deki Saada Valiliği'ndeki türbesine yaptığı ziyarette el-Husi, El-Mayadeen'e şunları söyledi : “Onlar şehid lidere şöyle diyorlardı: 'Füzeleri varken Amerika'nın karşısına nasıl çıkacaksınız?' . Bugün onlara diyoruz ki, 'İşte Amerikalıları korkutan, endişelendiren füzelerimiz.'” Deniz onlara dinlenme yeri olarak bırakılmadı.

"ABD uçak gemisi Eisenhower, ABD'ye dönmek istiyor ve geri kalan savaş gemileri ve fırkateynlerin yerlerine dönmesi yönündeki umudunu dile getiriyor."

El-Husi, Amerikalıların "mücahitlerimizin tüm cephelerdeki hareketinin samimiyetini bildiklerini" vurgulayarak, "Yemen halkının işgalcileri ciddiye almadığını ve terörizmlerinden korkmayacağını da bildiklerini" vurguladı.

Yemen operasyonları, ABD ve İngiltere'nin "İsrail işgalini desteklemek ve Gazze'deki suçlarını korumak amacıyla" Yemen'e yönelik saldırılarını yenilemesinin ardından gerçekleşti. Saldırılar, 3 ay içinde 424 baskın ve deniz bombardımanına ulaştı.