Dolmabahçe'de NATO Eylemi(FOTO)

Dolmabahçe'de NATO Eylemi(FOTO)

Sünniler, Aleviler, sosyalistler, devrimciler, emperyalizme karşı birlikte mücadelenin önemine işaret etti, ezilen halkları bu mücadeleyi büyütmeye çağırdı...

Emperyalizme ve NATO'ya Karşı Eylem Birliği...

Sünniler, Aleviler, sosyalistler, devrimciler, emperyalizme karşı birlikte mücadelenin önemine işaret etti, ezilen halkları bu mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Emperyalizme karşı Dolmabahçe'ye yürüdüler 11

ETHA'nın haberine göre İSTANBUL- AKA-DER, Antikapitalist Müslümanlar, Kapitalizme Karşı Mücadele Derneği, BDP, Emek ve Adalet Platformu, EMEP, ESP, FHDD, İşçi Kardeşliği Partisi, İştiraki, Kaldıraç, Kudüs-Der, Makbul Adımlar, Özgür Demokratik Alevi Derneği, Özgür Açılım, Sakarya Dayanışma Derneği, SDP, TOKAD, Türkiye Gerçeği, Uyanış ve Vahdet ile UİD-DER'in oluşturduğu Emperyalizme ve NATO'ya Karşı Eylem Birliği, ilk eylemini gerçekleştirdi.

Emperyalizme karşı Dolmabahçe'ye yürüdüler 11

Taksim AKM önünde bir araya gelen örgütler, Dolmabahçe'ye yürüdü. "Üsler kapatılsın, Patriotlar sökülsün" pankartlarının taşındığı yürüyüşte, "Şehir şehir direneceğiz adım adım kazanacağız", "Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği", "Müslüman zulme boyun eğmez", "Bıji bıratiya gelan", "Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak", "NATO'dan çıkılsın emperyalist üsler kapatılsın" sloganları atıldı.

Emperyalizme karşı Dolmabahçe'ye yürüdüler 11

Yürüyüşün ardından Emperyalizme ve NATO'ya Karşı Eylem Birliği adına açıklamayı okuyan Ülkü Gündoğan, emperyalizm ve ölüm makinesi NATO'nun, dünyada ve Ortadoğu'da katliamlarını sürdürdüğünü belirtti, yeni katliam hazırlıkları yapıldığını kaydetti.

ABD emperyalizminin, Afganistan, Irak ve Libya'dan sonra Suriye'yi hedef tahtasına oturttuğunu belirten Gündoğan, savaşın sadece Suriye ile sınırlı kalamayacağını, bölgeye yayılacak bir savaşı tetikleyeceğini söyledi.

'BİZİM EVİMİZE ATEŞ DÜŞECEK'

Suriye'nin kaderini, Suriye halklarının özgür iradesiyle belirlemesi gerektiğini belirten Gündoğan, şunları söyledi: "Bu savaşta hangi emperyalist güç kazanırsa kazansın, hangi işbirlikçi devlet kırıntı kaparsa kapsın, kaybeden hangi halktan, dinden ya da mezhepten olursa bölgemizde yaşayan tüm halklar olacaktır. Bizim kardeşlerimiz asker olarak ölecek, bizim evlerimize ateş düşecek."

Emperyalizme karşı Dolmabahçe'ye yürüdüler 11

Bu savaşın emperyalistlerin savaşı olduğunu vurgulayan Gündoğan, bölgede yaşayan halklar olarak savaş istemediklerini söyledi.

Emperyalizme karşı birlikte mücadelenin önemine işaret eden Gündoğan, şöyle devam etti: "Emperyalizme karşı güçlü bir birlik bütün halkların eşitliğini ve özgürlüğünü gerektirir. Bu çerçevede Kürt halkının ve Filistin halkının bütün hak ve özgürlükleri, tüm bölge halklarının ortak sorumluluğudur. Bu savaş bizim savaşımız değildir. Asla NATO'nun askeri olmayacağız. Emperyalist yağma savaşını durdurmanın tek yolu örgütlenmek ve mücadele etmektir."

Açıklamanın ardından, birliği oluşturan örgütlerin temsilcileri de konuşma yaptı.

Emperyalizme karşı Dolmabahçe'ye yürüdüler 11

'BÜTÜN HALKLAR, DİLLER VE DİNLER KARDEŞTİR'

"Adalete şart koşulmaz, özgürlüğe kimlik sorulmaz, mazlumun anası olmaz" diyen Ekmek ve Adalet temsilcisi, NATO'nun emperyalist müdahalesini ve Patriotları istemediklerini söyledi.

EMPERYALİZME KARŞI BİRLEŞİRSEK KAZANIRIZ'

ESP MYK Üyesi Hasan Coşar, emperyalistlerin Suriye'ye yönelik müdahalede de "insan hakları ve barış götüreceğiz" yalanını kullandıklarını hatırlattı ve ekledi: "Herkes biliyor ki, ABD gittiği her yere kan, gözyaşı ve katliam götürüyor. Suriye'ye de özgürlük, barış değil, baskı ve terör götürecek. Dünyada ve Türkiye'de emperyalizme karşı bir araya gelir, mücadele edersek başarılı oluruz."

Yazar İhsan Eliaçık, Aleviler, Sünniler, Kürt'ler, sosyalistler olarak bir arada durmaktan gocunmadıklarını vurguladı, "Şimdiye kadar emperyalistlere tek başına karşı çıktığımız için kazanamadık. Bugün Deniz Gezmiş'in mirasına sahip çıkanlarla bir araya gelerek, emperyalizme karşı mücadeleyi büyütüyoruz" dedi.

Dr. Zeki Kılıçaslan ise "emperyalistlerin en çok korktuğu şey; halktan ve farklı renkten olanların bir araya gelmesidir. Haklılar, korksunlar. Çünkü bu önemli bir adım" diyerek, Emperyalizme ve NATO'ya Karşı Eylem Birliği'nin önemine işaret etti.