Dokko Umarov'dan Açıklamalar (VİDEO)

Dokko Umarov'dan Açıklamalar (VİDEO)

Kafkas mücahitleri emiri Umarov Dokko bahar ayının gelmesi ve Rusya nın Çeçenistan savaşının sona erdiği ile ilgili konuşmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Kavkaz center tarafından Yayınlanan görüntüleri kısaca özetlersek şu şekildedir. Görüntülerin başında 3 savaş uçağının ormanlık bölgeleri ve köye yakın olan kısımların bombalanması yer alıyor.

 

 Dokko yapmış olduğu konuşmalarda bu uçakların savaşın bittiğinin her şeyin kontrol altına alındığının açıklamasından sonra yapıldığına vurgu yaparak, Putin tüm dünyaya Kafkaslara barışı getirdiğini ve barışı hediye ettiklerini söylemekteydi.. İşte gördüğünüz bu bombalar Putin in barış hediyesidir"

 

Emir Dokko, Kullanılan bombaların uluslar arası anlaşmalar ile yasaklanan misket bombaları olduğunu göstererek ifade etti.

 

Bu bombaların patlamayanlarının şu an bahar mevsimi ile birlikte ormanlık alanda yiyecek bulmak için(çirmişah otu) çıkan köylüler için ve tek geçim kaynağı hayvancılık olan köylülerin, hayvanlarını otlatması sırasında birçok ölümcül olaya sebep vermektedir.

 

Dokko, yapmış olduğu açıklamalarda, bu patlamayan bombaların mücahitlerin özel birimlerince toplanarak etkisiz hale getirildiğini ifade etmektedir. 

 

Konuşmasının son bölümünde Dokko şunları ifade etmektedir. Kafkasya nın dört bir yanından gençlerin mücahitlerin yanına geldiği görülmektedir. Bu durum düşmanlarımızı şaşırtmaktadır.

 

Onların tüm paraları ile propagandalar yapmalarına ve tüm baskılarına rağmen, gençlerin mücahitlerin yanına gelmesine engel olamadıklarını kendileri de artık ifade etmektedir. 

 

Tüm herkes bilmeli ki bu gençlerimiz buraya sadece Allah rızası için gelmekte ve bu yolun cennet yolu olduğunu bilmektedir. Bizim yolumuz inşallah cennete ulaşır.

 

alkavkaz