Diyarbakır'da Kutlu Doğum Coşkusu(FOTO)

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Coşkusu(FOTO)

Meydan öylesine doldu ki adım atacak yer kalmadı...

Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda devam eden "Kutlu Doğum" programında konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, Ramazan ve Kurban bayramlarının ardından Hz Peygamberin Kutlu Doğumunu üçüncü bayram olarak ilan etti ve "Bekle ey Dünya, Peygamber Sevdalıları geliyor! Hz Muhammed geliyor, merhametiyle, rahmetiyle geliyor" dedi.

Adım Atacak Yer Kalmadı 
Saat 13.00'de Meydan öylesine doldu ki adım atacak yer kalmadı. "Hebibe Xweda (Allah`ın Habibi) Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (SAV)" adıyla düzenlenen "Kutlu Doğum" programı, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. "Esselamu Aleyk, Vesselamu Aleyk" ve "Anam Babam Sana Feda Olsun Ya Resulullah" nidası yer ve göğü inletti. Bilal, Hikmet ve Mustafa`nın okuduğu mevlid-i Şerif ve okunan ilahiler gönülleri fethetti.

Göktaş: Peygamber Sevdalıları Geliyor!
Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda devam eden "Kutlu Doğum" programında konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, Ramazan ve Kurban bayramlarının ardından Hz Peygamberin Kutlu Doğumunu üçüncü bayram olarak ilan etti ve "Bekle ey Dünya, Peygamber Sevdalıları geliyor! Hz Muhammed geliyor, merhametiyle, rahmetiyle geliyor" dedi. Göktaş Hoca, "Ey şu gördüğümüz ve göremediğimiz kalabalık bekleyin Hz Muhammed (SAV) geliyor! Bekleyin Peygamber Sevdalıları geliyor! Bekle Ey Türkiye, bekle ey Dünya, bekle ey Batı, Peygamber Sevdalıları geliyor! Hz Muhammed geliyor, merhametiyle, rahmetiyle geliyor. Ey merhametten yoksun büyüten çocuklar; Hz Muhammed (SAV) geliyor. Ey Kırmızı ışıkta bekleyen arabaların camlarını silen çocuklar; Peygamber Sevdalıları geliyor, elinizden tutmaya geliyor. Ey mendil satan çocuklar, ey arka sokaklarda büyüyen çocuklar, ey ezilen, sömürülen, alın teri çalınanlar bekleyin Bilallerin, Ammarların kardeşleri geliyor. Ey evlatlarından hayır görmeyen anneler, bekleyin hayırlı evlatlar geliyor. Onlar anne ve babalar için geliyorlar, bu ezilen coğrafyayı kurtarmak için geliyorlar. Ramazan ve Kurban bayramından sonra üçüncü bayramımız artık Hz Peygamberin kutlu doğumudur" diye konuştu.

Salavatlar da Açıklandı

Salâvat: 34 Milyar 53 Milyon 862 Bin 361
Hatim: 175 bin 910
Yasin: 6 milyar 173 bin 604
Kelime-i Tevhit: 10 Milyar 23 milyon 93 bin
İhlâs Süresi: 7 Milyon 93 bin 270
Ayet-ül Kürsü: 557 bin 766

Program Dua İle Sona Erdi
Fahr-i Kâinat Hz. Muhammed Mustafa (SAV) `nın mübarek veladetinin 1441. yıldönümü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen tarihi "Kutlu Doğum Programı" okunan dua ile sona erdi.