Direnişçinin eşine doğum işkencesi

Direnişçinin eşine doğum işkencesi

İnguşetya’da direnişçi olarak suçlanan eşiyle birlikte tutuklanan hamile kadının doğum yapma süreci işkenceye dönüştü.

Madina Malsagova adlı kadın, hamileliliğinin son anlarına kadar tutulduğu hapishaneye doğumdan altı saat sonra bebeğinden koparılarak tekrar geri getirildi. Kadının bebeğini emzirmesine bile izin verilmedi.

İnsan hakları örgütü Meromial'ın verdiği bilgilere göre 20 yaşındaki Malsagova, 22 Mart'ta Nazran hastanesinde ilk bebeğini dünyaya getirdi. Doğumdan altı saat sonra güvenlik güçleri hastaneye gelerek anneyi cezaevine götürdü. Annesinden koparılan bebek de babaannesine teslim edildi. Memorial Caharkale Şube Başkanı Natalya Estemirova, kadının başına gelenleri şöyle anlattı:
"Malsagova eşiyle birlikte 19 Kasım 2008'de İnguşetya'nın Pliyevo köyünde tutuklandı. Silovikiler Madina'nın kocasının aranan bir direnişçi olduğuna inanıyor. Karı koca güvenlik organları çalışanlarına direnmek ve silah bulundurmakla suçlanıyor. Cezaevinin sağlık bölümü başkanı defalarca sözlü ve yazılı olarak sorgu hakimlerinden Malsagova'nın hamileliliğinden ötürü jinekolog gözetiminde olması gerektiğini bildirdi ama netice alamadı. 17 Mart'ta Nazran'da mahkeme başladı. Malsagova'nın tutuksuz yargılanması talebi reddedildi. Doğumdan sonra 24 Mart'ta genç anne mahkemeden kendisine bebeğini emzirmesi için imkan sağlanmasını istedi ama bu da gerekli sağlık belgeleri olmadığı gerekçesiyle reddedildi."

Ajans Kafkas