Direniş Operasyonlarında Büyük Artış

Direniş Operasyonlarında Büyük Artış

Filistin bilgi merkezinin haberine göre, direniş savaşçıları geçen ay İsrail askerlerine ve yerleşimcilere karşı 987 direniş operasyonu gerçekleştirdi.

Filistinlilerin İsrail askerlerine ve yerleşimcilere yönelik direniş operasyonları, Ramazan ayında arttı.
Bu operasyonlar arasında ateş açma, silahlı çatışma, soğuk silahlarla saldırılar ve arabaların altında ezilerek 3 İsrailli öldü.41 İsrail askeri ve yerleşimci yaralandı. Bu ay ayrıca 11 Filistinli şehit oldu.

Filistin Bilgi Merkezi "Maati", 48'i Cenin ve Nablus'ta gerçekleştirilen 139 silahlı saldırı operasyonu ve Siyonist işgal güçleriyle silahlı çatışmalar dahil olmak üzere Filistin direniş operasyonlarının toplam sayısının 987 olduğunu duyurdu. Ayrıca 5 araba kaçırma veya araba hırsızlığına teşebbüs ve 4 bıçaklı saldırı vakası vardı. Filistinli gençler, Siyonistlerin geçişinde 36 kez el yapımı patlayıcı kullandı.

26 yaşındaki Filistinli bir genç olan "Muhammed Raed Beradeye", El Halil'in kuzeyindeki Beyti Emir kasabasında Siyonistleri bir araba ile kovalamak için düzenlenen bir operasyonun lideriydi.

Direniş savaşçıları, Ürdün Vadisi'ndeki yerleşimcinin arabasına 7 nisan tarihinde düzenlediği silahlı saldırıda da 2 yerleşimciyi öldürdü ve bu operasyon sırasında bir Siyonist ağır yaralandı ve birkaç gün sonra öldü.

Geçen Pazartesi günü Siyonist kaynaklar, işgal altındaki Kudüs'te Siyonizm karşıtı operasyonu doğruladı ve işgal altındaki Kudüs'teki "Yafa" caddesinde araba kovalamacasında 8 yerleşimcinin yaralandığını duyurdu.

Operasyonun ertesi günü, Ramallah'ın kuzeyindeki "Ayun al-Haramiye" bölgesinde düzenlenen silahlı saldırıda bir Siyonist yerleşimci yaralandı.

(5) arabayla üzerinden geçmek, (4) bıçakla saldırmak veya bıçaklamaya çalışmak, 36 Siyonist askerlerin yoluna patlayıcı kullanmak veya atmak, (14) askeri tesislerin, araçların ve yerlerin yakılması ve (8) askeri araç ve teçhizatın Filistinli direniş savaşçıları tarafından imha edildiği kaydedildi.

Batı Şeria, (365) Siyonist işgalcilerle doğrudan çatışmalara ve Siyonist asker ve yerleşimcilere yönelik yüzlerce taş atma operasyonuna tanık oldu. (23) Molotof kokteyli saldırısı (133), Batı Şeria genelindeki yerleşimci saldırılarına yanıt olarak düzenlenen bir operasyondu ve Nablus 175, Kudüs ve Cenin vilayetleri sırasıyla 175, 158 ve 155 direniş operasyonuyla en fazla sayıda Filistin direniş operasyonuna sahne oldu.
Saldırı ve silahlı çatışmanın yanı sıra Filistinliler, yerleşim yerlerinin genişletilmesine ve yerleşimcilerin protestolarına karşı 20 kez de gösteri düzenledi.

Filistin Enformasyon Merkezi Maati de Filistinli direnişçilerin son 24 saatte Siyonistlere karşı 20 operasyon düzenlediğini duyurdu.
Filistin direniş güçleri, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde Siyonist güçlere kurşun sıkarak ve patlayıcı paketler atarak karşı karşıya geldi ve Kudüs'ü işgal etti.

Direniş güçlerinin El Halil, Nablus, Kudüs, Tulkarm, Ramullah, Beytüllahim, Jericho, Cenin ve Qalkilya'da operasyonları gerçekleştirildi ve direnişçiler Siyonist saldırılara karşılık verdi.

Bu arada, birkaç gün önce Siyonist rejimin 14 TV kanalının muhabiri "Halil Biton Rozin", İsrail'in "Şabak" olarak bilinen iç güvenlik örgütü ve İsrail polisinin, işgal altındaki Kudüs şehrinin göbeğinde bu operasyonu gerçekleştirmesi nedeniyle ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Bundan önce İsrailli yazar "Rogel Alfer", Siyonist "Haaretz" gazetesinde Siyonistlerin İsrail'deki krizden duydukları yorgunluk ve korkuyu ve ayrıca Filistinlilerin direniş operasyonlarının tırmanmasını yazdı.

Filistin direniş operasyonlarının arttığını ve bunun korkunç göründüğünü vurguladı. Korku ve endişeden bıktık. İsrailliler şaşkınlık ve korku içinde sokaklarda koşuşturup dolaşıyorlar. Filistin operasyonları devam ediyor.

Geçenlerde Yedioth Ahronoth gazetesi İsraillilere karşı her gün çok sayıda Filistin operasyonu düzenlendiğini ve operasyon sayısının her geçen gün bir önceki güne göre arttığını yazdı.

İsrail rejimi, Batı Şeria ve Kudüs'te yaşananların geçici bir dalga olmadığını anladı ve Filistin cephesi, bu yıl İsrail'e yönelik başlıca stratejik tehditlerden biri haline geldi. Mevcut durumla başa çıkmak için uygun stratejinin belirlenmesinde farklı Siyonist çevrelerin sahip olduğu görüş farklılıklarına rağmen, hepsi, yeni Filistin operasyonları dalgasının son yıllarda Tel Aviv'e yönelik en tehlikeli tehditlerden biri olduğuna inanıyor.
Askeri İstihbarat Dairesi (AMAN) eski başkanı ve İsrail İç Güvenlik Çalışmaları Merkezi başkanı "Amos Yadlin" geçtiğimiz günlerde Filistin şehitlik operasyonlarının Siyonist yerleşimcilerin kamuoyu üzerindeki yüksek etkisine dikkat çekerek, Filistinlilerin operasyon yapma motivasyonunun her zaman var olduğunu ancak burada farklı bir Filistinli gençliği gördüğünü vurguladı. (Tesnim)