Direniş İsrail'i Yeniden Vuracak mı ?

Direniş İsrail'i Yeniden Vuracak mı ?

İsrailli uzman: Kassam içinde birçok isim savaş çanları çalıyor, yakın zamanda yeni bir savaş patlak verebilir...

Filistin Uzmanı Avi Aascharov, “Times Of Israel” sitesinde yayınlanan analizinde Hamas’ın askeri kanadı İzzettin El-Kassam Tugayları’nda birçok ismin savaş çanları çaldığını yazdı.

Hamas’ın mevcut askeri durumu nedeniyle ikilemde olduğunu belirten Aascharov, “Hamas’ın siyasi liderliği yeni bir savaştan uzak duruyor. Bunun yerine İsrail ve Filistin Yönetimi ile müzakereleri hedefliyor” dedi.

Gazze’deki mevcut halin harekete olan desteğin azalmasına sebep olacağını öne süren Aascharov, “Hamas’ın savaş sonrası kazandığı popülarite buharlaşıp gidecek. Hali hazırda askeri kanatta birçok isim yeni bir savaş fikrine sıcak bakıyor” ifadelerini kullandı.

Savaş kararının siyasi kanadın elinde olduğunu hatırlatan Aascharov, “Bununla birlikte Gazze’nin iyileştirilmediği her geçen gün Kassam’ın lehine işliyor” diye yazdı.

Hamas’ın iki Filistinli gence düzenlenen suikaste Gazze’deki beklentinin aksine çok cılız yanıt vererek hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Aascharov, “Kahire’deki heyetin yaptığı müzakereleri üç saat ertelemek oldu. Bu ise Hamas taraftarlarının beklediği şiddetli tepki değildi” dedi.

Gazze ve İsrail’deki hakim görüşün yeni bir savaşa sıcak bakmadığının altını çizen Aascharov, “Ancak şunu hatırlatmam gerekir ki, yerleşimcilerin kaçırıldığı 12 Haziran’dan ve Koruyucu Hat Operasyonu’ndan önce de bu görüş hakimdi, tahminler ve öngörüler buna işaret ediyordu” ifadelerini kullandı.

İslami Analiz