Dağıstan'da saldırı üstüne saldırı

Dağıstan'da saldırı üstüne saldırı

Dağıstan’da direnişçilerin güvenlik güçlerine yönelik saldırıları hız kazandı. Derbent ve Kizilyurt’taki son saldırılarda polisler kayıp verdi.

Dün gece Derbent'teki polis karakoluna bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda bir polis ölürken 10'u polis 14 kişi yaralandı. Dağıstan İçişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mark Tolçinski'nin verdiği bilgilere göre, saat 00:10'da direnişçiler iki taraftan Derbent emniyet binasına otomatik silahlarla ateş açtı. Birkaç dakika süren saldırıda 7 polis yaralanırken biri kaldırıldığı hastanede öldü. Yaklaşık 2 saat sonra direnişçiler emniyet binasının yakınında park halinde duran bomba yüklü aracı havaya uçurunca 3 polis ve 4 sivil yaralandı. Emniyetin iddiasına göre patlatılan araç çalıntıydı ve sürücüsünün cesedi bagajda bulundu.

Önceki gece ise Kizilyurt'ta yine polislere ateş açıldı, bir memur yaralandı. Benzer bir saldırı 28 Haziran gecesi Derbent bölgesinde gerçekleşti, bir polis yaralandı.

Dağıstan İçişleri Bakanı Adilgrey Magomedtagirov'un öldürülmesinin ardından güvenlik güçleri sert tedbirlere yönelse de saldırıların önü kesilemiyor.

27 Haziran'da direnişçiler Gubden köyü yakınlarında güvenlik güçleriyle çatışmaya girmiş ve bir askeri istihbaratçı ölmüştü. 24 Haziran'da Mahaçkale'de olimpiyat hazırlıkları merkezi müdürü Yuri Şahmuradov suikast girişiminde ağır yaralanmıştı.

21 Haziran'da Karabudahkent bölgesindeki çatışmada iki direnişçi ölmüştü. 20 Haziran'da ise Karabudahkent bölgesinde yolda yanan bir aracın içerisinden iki ceset çıkartılmıştı. 17 Haziran'da saldırıya uğrayan bir polis ile iki çocuğu yaralanmıştı.

12 Haziran'da iki ayrı saldırıda bir polis ve bir OMON asker ölmüştü. 11 Haziran'da Hasavyurt-Babayurt yolunda güvenlik güçlerine açılan ateşte Hasavyurt sorgu hakimi yaralanmıştı.

Ajans Kafkas