Dağıstan'da Direnişçilere Saldırılar Arttı

Dağıstan'da Direnişçilere Saldırılar Arttı

Ramazanda Dağıstan direnişçi gruplarına yönelik operasyonları artıran FSB ve İçişleri birlikleri başkent Mahaçkale’de tanınmış iki direnişçiyi katletti.

Dağıstan’da direnişçi gruplara yönelik operasyonları artıran FSB ve İçişleri birlikleri 20 Eylül’de başkent Mahaçkale’de tanınmış iki direnişçiyi katletti.

Dağıstan’daki önde gelen direnişçi lideri Rabbani Halilov’un vurulduğuna ilişkin Rus kaynaklı iddiaların ardından başkent Mahaçkale’den yeni bir operasyon haberi geldi.

Dün bir basın toplantısı düzenleyen Dağıstan FSB başkan vekili Mikhail Merkulov ile İçişleri Bakanı Magomed Gazimagomedov, son operasyonda İsmail Ahmedov ve Eldar Kadirov adlı direnişçilerin vurulduğunu kaydetti.

Merkulov, 20 Eylül’deki operasyonun Dağıstan'da direnişçilerin yok edilmesi konusundaki stratejik kararların bir devamı olduğunu, bu kararların direnişçi lideri Halilov ve kurduğu direniş hücrelerinin tesirsiz hale getirilmesine yönelik olarak alındığını söyledi.

FSB’nin aldığı bir istihbarat üzerine direnişçilerin 20 gündür kaldığı evin tabibe alındığını anlatan Merkulov, düzenlenen operasyonda bir Dağıstan FSB çalışanın öldüğünü, iki polisin de yaralandığını söyledi. Merkukov, öldürülen direnişçi Ahmedov'un geçen sene ağustos ayında Dağıstan İçişleri Bakanı Adilgirey Magomedtagirov'a suikast girişiminde bulunduğunu öne sürdü. Hakkında güvenlik birimlerine saldırmak gibi suçlamalar yöneltilen Ahmedov'un Şamil Gasanov liderliğindeki Mahaçkale direnişçi grubunun aktif üyesi olduğu belirtildi.

Dağıstan'ın Yujno-Suhokumsk şehrinden olan Eldar Kadirov ise daha önce tutuklanmış ama 43 direnişçi ile birlikte aftan yararlanıp çıkmıştı.

Kaynak; Ajans kafkas