Dağıstan'da Baskılar Sürüyor

Dağıstan'da Baskılar Sürüyor

Dağıstan da Gimri köyünden hain işbirlikçi milletvekili Gazimagomed Magomedov'un 15 Aralık 2007'de öldürülmesinin ardından bölgede başlatılan operasyonlar hala sürüyor.

Ajans Kafkas ın belirttiği haber şöyle; Gimri'de hala belli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulandığı, evlere baskınlar düzenlendiği, insanların bahçe ve tarlalarına gitmelerine izin verilmediği, yerleşim yerine giriş ve çıkışların önceden askerlerden izin almak suretiyle mümkün olduğu belirtildi. Gimri sakinleri Mahaçkale'de bir miting yaparak seslerini duyurmaya hazırlanıyor.

Dağıstan'ın Untsukul bölgesini direnişçilerin kökünü kazıma adına aylardır ateş çemberine alan güvenlik güçleri bölge sakinlerine karşı terör estiriyor.

Balahani köyü sakinleri ise güvenlik güçlerinin gelişigüzel ateş açarak büyükbaş hayvanları öldürüp ormanlık alanda yangın çıkardığını anlattı. Köy muhtarı Rasul Yakubov'a göre güvenlik güçleri periyodik olarak köyü kuşatma altına alıp baskınlar düzenliyor ve evlerde aramalar yapıyor. Kimlikleri yanında olmayanlar kimliklerini ibraz edinceye dek gözaltında tutuluyor. Bölgede nisan ayından beri silah ve top seslerinin neredeyse duyulmadığı gün yok