DAEŞ'in  Türkiye'ye Saldırı Planı Ortaya Çıktı

DAEŞ'in Türkiye'ye Saldırı Planı Ortaya Çıktı

IŞİD adına faaliyetlerde bulundukları ve İstanbul'da sansasyonel eylem hazırlığında oldukları belilenen kişilere ilişkin yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 9 şüpheli, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle

IŞİD adına faaliyetlerde bulundukları ve İstanbul'da sansasyonel eylem hazırlığında oldukları belilenen kişilere ilişkin yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 9 şüpheli, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.
Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2'si Türk, 7'si Rusya vatandaşı 9 tutuklu sanık hakim karşısına çıktı.Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, sanık Fuat Güneş'in diğer sanıklarla irtibatı bulunmadığı gerekçesiyle hakkındaki dosyanın ayrılmasına karar verdi.Diğer sanıklar Bekham Alımkhanov, Zelimkhan Aslembekovitch Tsaysaev, Aza Bepcahoba, Zukra Borchashvılı, Fatma Altıntaş, Hassan Orstho, Salman Dakaev ve Kyuri Khatsaev'in Bakırköy, Beylikdüzü ve Zeytinburnu'nda yakalandığını belirten mahkeme, yargılamalarının yapılması için dosyanın Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede suç tarihi olarak Haziran 2016 ve öncesi belirtildi. Sanıkların Haziran- Temmuz 2016'da tutuklandığı anlatılan iddianamede, soruşturmanın IŞİD mensupları tarafından İstanbul'da sansasyonel eylemler planlandığı bilgisinin alınmasıyla başladığı ve derinleştiği belirtildi.
9 şüphelinin IŞİD adına faaliyette bulundukları belirtilen iddianamede sanıklar için 7.5'ar yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Şüphelilerden Kyuri Khatsaev ile Hassan Orstho'nun ikametinde iki adet sessiz uçağın ele geçirildiği belirtilen iddianamede, yapılan araştırmada IŞİD'in söz konusu maket uçaklarla Türkiye'de bombalı saldırı yapacağı, ülkeye yönelik keşif faaliyetlerinde bulunulduğu ve uçakların 17-50 kilo ağırlığında patlayıcı kapasitesinin olduğunun tespit edildiği ifade edildi.
İstanbul'da yapılması planlanan bir saldırı kapsamında Şanlıurfa'dan İstanbul'a silah transferi yapıldığı belirlendi.