ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Kafkasya mücahitleri Askeri emir birinci yardımcılığı görevinde bulunan Komutan Muhanned in birinci yardımcılığı görevini yürüten Yılların tecrübeli komutanı Ebu Halid açıklamalarda bulundu.

Özellikle 2008 yılı bahar ayları ile birlikte yoğun bir şekilde operasyonların sürdüğü Çeçenistan da, Geçtiğimiz bu süre içerisinde mücahitlerin tekrardan planlı programlı operasyonlar düzenleyebilecek bir güçte oldukları gözükmektedir.

Özellikle, bu sene bahar ayları ile birlikte sık olarak yapılan köy teftişleri (işgalciler ile birlikte ihanet içerisinde olanlara karşılık ikaz ve cezalandırma operasyonları) halk arasında büyük beğeni toplarken, bu operasyonlar işbirlikçi hainlere korku vermiştir. Bunun neticesinde Mücahitler pek çok yerde rahat lojistik destek almaya ve değişik bölgelere kolay bir şekilde intikal etmeye başlamıştır.

Komutan Ebu Halid Çeçenistanda ki direniş ile ilgili genel bir son durum değerlendirmesi yapmıştır. Komutan Ebu Halid, ilk savaştan bu yana direnişin içerisinde bulunan tecrübeli komutanlardan biri olarak şunları söylemektedir.

Evet, bizler tüm Müslümanların bizlerden haber beklediğinin farkındayız" Kardeşlerime özellikle şunları söylemek istiyorum. Bizler Allah ın rahmetiyle zafere giden bu yolda, tüm zorluklara ve uzun geçen senelere ve şehitlerimize rağmen hiçbir zaman yılgınlık içinde olmadık, hep direndik ve çalıştık.

Allah a şükürler olsun ki yıllardır burada, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda yeni bir nesil yetişti. Davamız yeniden filizlenmekte. İşgalin başladığı günler 7-8 yaşında olan çocuklarımız artık 18 ine gelmiş ve Kafkas dağlarında sayılarını saymakla bitiremeyeceğimiz genç filizler olarak yeşermektedirler.

Belki geçen bu süre içerisinde bizler gevşemedik ama.. belki sizlerden bazıları, Çeçenistan haberleri gazetelerde televizyonlarda çıkmıyor, herhalde artık bir haber de yok hiç görmüyoruz, duymuyoruz diyerek şeytanın fısıldamasına kapılarak gevşemiş olabilir..

Ama bu kardeşlerime şunları söylemek isterim. Burada her gün bir şeyler oluyor. Bizler bu yoldan, imandan ayrılmadıkça şüphesiz ki Allah bizimledir ve bizim direnişimiz hiçbir zaman bitmeyecek.. Yavaşladığı dönemler muhakkak ki olacaktır.. Ama burada öyle bir nesil yetişiyor ki onların mücadele içerisinde büyümesi bizler için büyük bir nimet ve bizler inşallah daha da güçlü olacağız.

Fakat şehid olan onlarca komutan sonrasında bu yeni nesil komutan ve mücahitlerini dünya Müslümanlarının tanıması zaman almaktadır. Sizlerin bizi anlayışla karşılamanızı beklemekteyiz.

Allah tan ümid etmekteyiz ki gençlerimizle kazanacağımız büyük zaferler yakındır ve bu haberlerimiz ve zaferlerimiz tüm dünyanın gizleyemeyeceği kadar büyük olacaktır.

Sizleri her zamankinden daha fazla olarak kardeşlerinizin yanında olmaya çağırıyoruz ve sizlere müjdeli güzel haberler vermek için çalışmalarımızın sürdüğünü bilmenizi istiyoruz.

Sizleri Allah için seven Kardeşiniz Ebu Halid

alkavkaz