Cizre'de Bediuzzaman Anıldı

Cizre'de Bediuzzaman Anıldı

Cizre, "Said Nursi'ye Göre İslam Kardeşliği" konulu konferansta buluştu...

Şırnak'ın Cizre ilçesi son dönemlerde iyi haberlerle anılmıyor. Bu durum medyanın "iyi haber körlüğü" olarak da yorumlanabilir. Aslında Cizre medreseler şehri, kültür şehri, teknoloji şehridir. Ahmed-el Cezeri Kırmızı Medrese'den seslenmiş tüm Dünya'ya, Ebul-iz Cezeri robot teknolojisine ilham olacak ilk icatlarını bu topraklarda yapmış.Cizre

Huzur içinde yaşamanın yolu kardeşlikte

Bediüzzaman Said Nursi'yi anmak üzere, kapalı spor salonunun Cizreliler tarafından doldurulması Müslümanların kardeşliğine verilen desteği gösteriyordu. Zaten bunun dışında başka bir çözüm yolu da gözükmemektedir. Bu topraklarda huzur içinde yaşamak istiyorsak kardeşlik üzerine kafa yormuş âlimlerimizi tanımalı ve gelecek kuşaklara tanıtmalıyız.

Programa katılan konuşmacılar da Said Nursi'den aldıkları ilhamla kangren haline gelen sorunlara temas etmeye çalıştı. Tek çözümün eğitim olduğu vurgusu önemliydi. Özellikle de, "çocuklarımızı İslam irfanı üzerine yetiştirmek istiyoruz" sözlerinin büyük alkış alması dinleyicilerin de aynı fikirde olduğunu cümle âleme ilan etti.

Cizreİyiler de kötüler kadar cesur olduğunda"

Said Nursi Hazretleri kardeşliğin formülünü "İslam Kardeşliği" üzerine kurmuş ve onun bu konularda söyledikleri zamanla bir bir ortaya çıkmıştır. Van Gölü kenarına, manevi ve maddi ilmi aynı bedende birleştiren üniversite kurulmuş olsaydı şimdi buralarda görüntü daha başka olabilirdi. Fakat hiç bir şey için geç kalmış sayılmayız, bu topraklarda maya sağlamdır. Bir kaç kötü sesin fazla duyuluyor olması kimseyi aldatmasın. İyiliği dillendirenler de kötülüğü seslendirenler kadar cesur olduğunda birçok problemimiz çözülecektir.

Her geçen gün biraz daha şer odakları tarafında derinleştirilmeye çalışılan yaraların merhemi bellidir. Bugün hâlâ bir arada yaşamayı konuşabiliyorsak sessiz çoğunluğun İslam kardeşliğine olan imanı sayesindedir.

 

dunyabizim