Cezayir  Filistin'e Resmi Davet Gönderdi

Cezayir Filistin'e Resmi Davet Gönderdi

Cezayir, Filistin'e Arap Zirvesi'ne katılması için ilk resmi davetini gönderdi

Dün, Pazartesi Cezayir , 1 Kasım'da Cezayir'de yapılacak olan Arap zirvesi için Filistin'e ilk resmi davetiyeyi gönderdi .

Davet, Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra tarafından Pazartesi akşamı Mısır'ın başkenti Kahire'ye gelişinin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a iletildi.

Başkan Tebboune, Filistin devlet başkanını Arap zirvesine katılmaya çağırdı ve Abbas, "Filistin'e resmi daveti alan ilk kişi olduğu için minnettarlığını" dile getirdi.

Abbas ile yaptığı görüşmede Bakan Lamamra, Cezayir'in "kardeş Filistin halkının meşru haklarını destekleme konusundaki daimi taahhüdünü ve bu önemli Arap tarihinin başarısında Filistin Devleti'nin aktif rolüne yönelik arzusunu" yineledi.

Filistin cumhurbaşkanı ayrıca "zirveye katılma ve diğer Arap ülkelerinin liderleri olan kardeşleriyle birlikte Arap halklarının özlemlerini karşılayan niteliksel çıktılar elde ederek çalışmanın başarısına katkıda bulunma" konusundaki kararlılığını da teyit etti.

Toplantı, Başkan Mahmud Abbas'ı bir araya getiren toplantı sırasında somutlaştırılmaya başlanan ve Başkan Abdel Majid Tebboune tarafından başlatılan inisiyatif ışığında Filistin meselesindeki gelişmeleri, özellikle Filistin ulusal birliğini güçlendirme umutlarını gözden geçirmek için bir fırsat oluşturdu . Cezayir'deki Filistin "Hamas" hareketinin siyasi büro başkanı İsmail Haniyeh , Cezayir'in ulusal bağımsızlığını yeniden kazanmasının 60. yıldönümü kutlamalarına katıldı

Cezayir hükümetinin Arap zirvesi hazırlıklarında, Arap saflarını Filistin davasının arkasında birleştirmek amacıyla bunu Filistin Zirvesi olarak adlandırdığını belirtmek gerekir.

Kaynak:Haber Kaynağı