Çeçenistan'da İşbirlikçilere Ağır Darbe

Çeçenistan'da İşbirlikçilere Ağır Darbe

Doğu cephesi komutanı, Komutan Aslanbek Vadalov Komutasında son zamanların en geniş çaplı ve etkili operasyonu gerçekleştirildi.

Çeçenistan'ın Nojay-Yurt ilçesine bağlı Benoy Kasabası mücahitler tarafından kontrol altına alındı.

Operasyonu baştan sonuna Kadar Doğu cephe Komutanı Aslanbek Vadalov yönetti. Komutan Aslanbek Vadalov operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, Rus işgalciler operasyona karşı hiç bir şey yapmaya fırsat ve imkânı bulamadı. Operasyon için bir ay boyunca hazırlıklar yapmıştık ve operasyon Allah ın yardımı ile planladığımız şekilde bitti. Bu sadece zafere giden yolda atacağımız büyük adımlar için bir başlangıçtır dedi.

Mücahitlerce düzenlenen bu özel temizlik operasyonuna Dargo bölge komutanı Osman Muntsigov "Şatral" ve Tsentoroy bölge Komutanı Savab, Komutan Mahran "Yakup" birlikleri ile katıldı. Mücahitler, Benoy kasabasına giren ve çıkan tüm yollarda kontrol noktaları kurdu. Kasabada Rus işgalcilerle işbirliği yapan işbirlikçilerin evlerine baskınlar yaparak yaklaşık 40 ev de aramalar yaptı. 10 ev yakıldı, 11 işbirlikçisi öldürüldü 17 si ağır yaralandı.13 işbirlikçi esir alındı. Operasyon sırasında arama yapılan evlerde çok sayıda silah ve muhimmat ganimet olarak ele geçirildi.

Operasyon sırasında ateşe verilen evlerin işbirlikçilerin evleri olduğunu bildirildi. Yakılan evlerin arasında Yerel işbirlikçi yöneticilerin evleri de var. Bu operasyon ile işbirlikçiler cezalandırılırken, işbirlikçilere karşı son zamanlarda operasyonların artmasına rağmen işgalci askerlerin yandaşlarına yardım etmemesi (veya mücahitlerce bu yardımın engellenmesi) sonucu işgalci ve yandaşları arasının büyük ölçüde açılabileceği ifade edilmektedir.

alkavkaz