Çeçenistan'da Bir Yiğit Daha Kervana Katıldı

Çeçenistan'da Bir Yiğit Daha Kervana Katıldı

Komutan Abdulmalik, Kaldığı bölgeyi kuşatan işgalci ve işbirlikçi askerleri ile çatışmaya girdi.

Yeniden yapılanan efsane Arbi Barayev in gurubu 2008 yılı bahar ayları ile birlikte birçok operasyonlar gerçekleştirmektedir. Gurubun emir yardımcılarından Komutan Abdulmalik Grozni merkez cephe bölgesinde operasyonlar gerçekleştirmek ve bazı hazırlıklar için bu bölgede bulunmaktaydı.

Komutan Abdulmalik, Kaldığı bölgeyi kuşatan işgalci ve işbirlikçi askerleri ile çatışmaya girdi.Şiddetli çatışmaların yaşanmasıyla İşgalci güçler, Kuşatmayı Abdulmalik in kaldığı evin ve evin olduğu mahalle etrafında çok sayıda asker ve zırhlı araçlarla genişlettiler.

Uzun süren çatışmalar sonrasında Komutan Abdulmalik şehadet elbisesini giyerek peygamberlikten sonra en üst seviye olan Şehadet rütbesine inşallah ulaştı.

Çatışmalar sırasında işgalci birliğe ait özel harekât askerlerinden 5 askerde ölürken 2 askerinde ağır şekilde yaralandığı ifade edilmiştir.

Komutan Abdulmalik in şehadetinden sonra O nun yerine Barayev gurubu emir yardımcılarından Komutan Seyfullah gelmiştir. Barayev gurundan yapılan açıklamalarda Gurubun çalışmalarında bir değişiklik olmayacağı ve operasyonların daha da güçlenerek artacağı ifade edilmiştir.

Komutan Abdulmalik in şehadetinin Müslümanlar için nurdan bir aydınlık, kâfirler için ise ateş olacağını söylemek isteriz.

Allah yolunda öldürülenleri ölü saymayın çünkü onlar, Rab lerinin huzurunda diridirler ve rızıklandırılırlar. Ali İmran suresi, ayet 169

Alkavkaz