Camiye Gidenler Birer Birer Kayboluyor

Camiye Gidenler Birer Birer Kayboluyor

27 Ağustos günü sabah saat 6.00 sularında İnguşetya' nın Malgobekskogo Bölgesi' ndeki Sagopshi Köyü' ne gelen işgalci Rusya Federasyonu İçişleri Güvenlik Kuvvetleri...

27 Ağustos günü sabah saat 6.00 sularında İnguşetya' nın Malgobekskogo Bölgesi' ndeki Sagopshi Köyü' ne gelen işgalci Rusya Federasyonu İçişleri Güvenlik Kuvvetleri "Kara Liste"deki bir evi bastı, iki kardeşi öldürdü, üçüncü kardeşi ise yaraladıktan sonra tutukladı.

Görgü tanığı köy sakinlerinin aktardığına göre, 27 Eylül günü sabah namazı sonrasında saat 6 sularında birkaç Gazelle marka araç ile İnguşetya' nın Malgobekskogo Bölgesi' ndeki Sagopshi Köyü' ne gelen işgalci Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı Güvenlik güçleri ile işbirlikçi İnguş polisleri Oskanova Caddesi' ndeki 77 numaralı evin önünde durdu. Araçların içinden inen işgal güçleri evin içerisine girdi.

Evin içinde yaşanılanları ise öldürülen gençlerin annesi aktardı. Anne, işgal güçlerinin eve girdikten sonra kendisine saldırdıklarını ve çocuklarının nerede olduğunu sorduklarını söyledi. Anne, kendisine bu sorular sorulurken diğer bir grubunda evin içerisini aramaya başladığını aktardı. Bu esnada bir odada "Neler oluyor?" sesinin ardından el bombası sesi geldi. İşgalciler odaya attıkları el bombası ile evin 1986 doğumlu küçük çocuğu Said Hasanovich Galaev ile ortanca çocuğu 1983 doğumlu Ruslan Hasanovich Galaev' i öldürdü. Bu arbede sırasında bir başka odada bulunan 1982 doğumlu evin en büyük oğlu Tagir Hasanovich Galaev bıçakla iki işgalciyi yaraladıysa da askerlerin açtığı ateş ile yaralandı. Görgü tanıkları Tagir' i yaralı bir şekilde işgalcilerin araçlarına bindirilirken gördüklerini ifade ettiler.

Köy sakinlerine göre bundan birkaç ay önce namaz vakti köye gelen işgalci Rus askerleri camiyi abluka altına aldı ve camidekilerin listesini yaptı. Şimdi de bu listedekiler birer birer ortadan kayboluyor. Köylüler bu listeyi "Kara Liste" olarak adlandırıyor ve camiye giderek ibadetini yapanların işgalciler ve işbirlikçiler tarafından çoktan "Vahhabi" olarak etiketlendiğini ifade ediyorlar.

Kafdağı