BM'den Göstermelik Çağrı

BM'den Göstermelik Çağrı

Guterres, İsrail'den yerleşim birimleri kararını durdurmasını istedi

BM sözcüsü Antonio Guterres, Pazartesi günü İsrail'i işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim faaliyetlerine ilişkin rahatsız edici kararları durdurmaya ve iptal etmeye çağırdı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail hükümetinin yerleşim yeri inşaat prosedürlerini değiştirme kararından duyduğu derin endişeyi dile getirdi.

Bu değişikliklerin Doğu Kudüs de dahil olmak üzere İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim planlarındaki ilerlemeyi hızlandırması bekleniyor, bu nedenle Antonio Guterres, İsrail'in Batı Şeria'da 4.000 yeni yerleşim birimi inşa etme planından derin endişe duyduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, yerleşimlerin uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu ve iki devletli çözüm ile adil, sürdürülebilir ve kapsamlı bir barışa ulaşmanın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha vurguladı.

Bu yasadışı yerleşim yerlerinin genişlemesi, gerilim ve şiddetin ana nedenidir ve insani ihtiyaçların derinleşmesine ve İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalinin sağlamlaşmasına ve Filistin topraklarına ve doğal kaynaklarına tecavüz etmesine, örneğin özgürlüğün engellenmesine yol açmaktadır.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Tel Aviv hükümetinden bu kararlara son vermesini ve bu konudaki yasal yükümlülüklerine tam olarak uymasını, işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm yerleşim faaliyetlerini derhal ve tamamen durdurmasını istedi.

Kaynak: TEVHİDHABER