BM  Tiyatrosu Toplanıyor

BM Tiyatrosu Toplanıyor

Güvenlik Konseyi Ukrayna'daki krizi tartışıyor.. ve Rusya: Kan dökülmesine izin vermeyeceğiz

Rusya'nın Güvenlik Konseyi temsilcisi Vasily Nebenzia bugün Salı günü, Rusya'nın Lugansk ve Donetsk cumhuriyetlerini tanımasının "Minsk" anlaşmalarının içeriğini değiştirmediğini söyledi.

ABD, Fransa, İngiltere, İrlanda ve Arnavutluk'un çağrıldığı Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü toplantısında şunları ekledi: doğru değil. Lugansk ve Donetsk cumhuriyetleri 2015'te ayrıldıklarını ve bağımsızlıklarını ilan ettiler, ancak biz ancak bugün tanıdık."

Rus delegesi, "Ukrayna bombalaması nedeniyle Donbas'tan Rusya'ya kaçan yaklaşık 60 bin kişi" olduğuna dikkat çekerek, Rusya'nın "kendilerine barınma ve su sağladığını" kaydetti.

Avrupa Birliği, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimleri tanıması ve bölgeye "barışı koruma misyonu" adı altında asker göndermesi sonrası, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) acilen toplanması için çağrı yaptı. Benzer bir açıklama da Ukrayna'dan yapıldı. BMGK, TSİ ile 05.00'te Ukrayna gündemiyle acil oturum düzenleneceğini duyurdu. Konseyin beş daimi üyesinden olan ve dönem başkanı statüsü olan Rusya'nın alınacak kararı veto hakkı bulunuyor.