Biden'ın  Popileritesi Giderek Düşüyor

Biden'ın Popileritesi Giderek Düşüyor

Biden'ın popülaritesi düşüyor ve en düşük seviyesine yaklaşıyor

ABD Başkanı Joe Biden'in popülaritesi bu hafta düşerek başkanlığının en düşük seviyelerine yaklaşıyor ve "Reuters/Ipsos" tarafından Salı günü yürütülen bir kamuoyu yoklamasına göre, 8 Kasım'da yapılacak kongre ara seçimlerine sadece 5 hafta kaldı.

İki günlük anket, Amerikalıların %40'ının Biden'ın iş performansına bir önceki hafta %41'den düşerek katıldığını ortaya koydu.

Başkanın Mayıs ve Haziran aylarında %36'ya düşen azalan popülaritesi, Demokrat Partisinin Kasım ayında Temsilciler Meclisi ve muhtemelen Senato'daki kontrolünü kaybedeceği beklentilerini artırdı.

Biden, Ocak 2021'de COVID-19 pandemisinin ortasında göreve başladıktan sonra, Biden'ın görevi, yüksek enflasyon seviyeleri de dahil olmak üzere küresel sağlık krizinin ekonomik etkilerini yaşadı.

Reuters/Ipsos, Amerika Birleşik Devletleri'nde, Demokrat Parti'nin 448 destekçisi ve Cumhuriyetçi mevkidaşının 383 destekçisi de dahil olmak üzere, 1003 yetişkinin görüşlerini içeren çevrimiçi anketi İngilizce olarak gerçekleştirdi.

Gallup Vakfı, Temmuz ayı sonlarında yaptığı bir araştırmada, Biden'ın ülke vatandaşları arasındaki popülaritesinin göreve başlamasından bu yana en düşük seviyesine düştüğünü söyledi .

Bir anket, Demokratların çoğunun Biden'ın 2024'te partilerinin başkan adayı olmasını istemediğini gösterdi.

Benzer şekilde, Boston'daki Emerson Koleji , Amerikalıların sadece %40'ının başkanın performansını onaylarken, %53'ünün ona karşı olduğunu belirttiği için sonuçları Biden'ın popülaritesindeki düşüşü gösteren bir kamuoyu yoklaması yaptı.