Bayazıd Meydanı'nda Suriye Protestosu(FOTO)

Bayazıd Meydanı'nda Suriye Protestosu(FOTO)

Suriye intifadası birinci yılında Türkiye’nin birçok yerinde selamlandı. Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla İstanbul’da Beyazıt Meydanında da kitlesel bir gösteri...

Suriye intifadası birinci yılında Türkiye'nin birçok yerinde selamlandı. Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla İstanbul'da Beyazıt Meydanında da kitlesel bir gösteri yapıldı. Beyazıt Camiinde öğle namazı sonrası Beyazıt Meydanına çıkan topluluğa Büyükşehir Belediyesi önünden yürüyerek gelenler de iştirak edince Beyazıt Meydanı doldu.

Şu ana kadar 10 bine yakın kişinin katledildiği Suriye'deki vahşet telin edilirken AdemÖzköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimizin de zalim rejimin elinden kurtarılması yönünde çağrıda bulunuldu.
Özgür-Der, İHH, Medeniyet Derneği, Anadolu Platformu, Araştırma Kültür Vakfı, Mazlumder, Akabe Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Hikmet Vakfı, 16 Temmuz Gençlik Hareketi, Davet-Der, Gençlik Kültür Merkezi ve İmkander gibi birçok İslami kuruluşun desteklediği etkinlik şehitler için kılınan gıyabi cenaze namazıyla başladı. Ramazan Kayan'ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazı sonrası meydan tekbirler ve "Lebbeyk Ya Allah!" nidalarıyla çınladı.

 

20120318-beyazit_suriye-intifadasi_02.jpg

20120318-beyazit_suriye-intifadasi_03.jpg

20120318-beyazit_suriye-intifadasi_15.jpg

20120318-beyazit_suriye-intifadasi_23.jpg