Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Kocaeli'de 423.,

ATATÜRKÇÜ ZORBALARIN KİTAB STANDI BASMA GİRİŞİMİNE TEPKİ. BASIN AÇIKLAMASI.

Kocaeli İnanç özgürlüğü Platformunun bu hafta gündeminde, Kocaeli ye özel gözükse de, Türkiye'ye genel bir konu vardı. Geçtiğimiz hafta sonu, kitap standını basan Atatürkçü zorbalar, karikatürist İbrahim Özdabak'ın, 90 senden beri ilkokul çocuklarına Kemalizm dayatma zumlunu konu alan, "Çakma kurban olayım" karikatürünü, Kitap Fuarında zorla indirtme zorbalığı vardı. Başta başörtüsü olmak üzere, insanların özel yaşamının her alnına 90 senden beri müdahale etmeye iyi alışmış Kemalist zorbalar, kitap fuarında da bunu sürdürmeye kalktılar. Gelen tepkiler üzerine başarılı olamadılar ve olay polisin müdahalesi ile sonlandı. İnsan Hakları Savunucuları Derneği gen.bşk.yrd. Behlül Metin , bu konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sırasında, duruma tepki gösteren vatandaşlar, inadına "çakma kurban olayım karikatürü" dercesine, ellerinde bu karikatürü tuttular.


KOCAELİ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU 9.YIL, 423.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

TÜRKİYE İNSANİ VE İSLAMİ, İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI DERNEĞİ
GENEL MERKEZİ- İZMİT ÖZGÜRLÜK MEYDAN- KOCAELİ- TÜRKİYE

Değerli halkımız ve basın mensupları. Pazar günü kapanan 5. kitap fuarını geride bırakmış bulunuyoruz. Fuar boyunca birçok farklı görüşten kitapevi, kitaplarını sergiledi, çok değişik görüşlerden, yazarlar kitaplarını imzaladı ve konferanslarla görüşlerini ifade etti. 450 bin ziyaretçi ile Türkiye'nin, 2.büyük kitap fuarı olan, bu güzel kültür hizmetini halkımıza sunduğu için, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.
Fuar süresince her görüşten insan fuarı gezip, yazarların, aksiyon adamlarının yaptıkları konuşmaları, hiçbir olay çıkmadan izlenirken, ne yazık ki fuarın bu güzel havasını bozacak bir olay yaşanmıştır. Karikatürist Sayın İbrahim Özdabak'ın çalışmalarını sunduğu, Yeni Asya gazetesi standı bir grup Atatürkçü olduğunu söyleyen kişiler tarafından basılmıştır. Fuarın bu güzel, hoş görü havasına yakışmayacak şekilde, Atatürkçülük iddiasındaki kişiler adeta bir mafya çetesi gibi davranarak, Yeni Asya standından, değerli sanatçı İbrahim Özdabak'ın, "çakma kurban olayım" adlı karikatürlerin toplanarak kaldırılmasını istemişlerdir. Standa bulunan görevliler, karikatürü kaldırmayı ret edince, gerilim yaşanmış ve araya giren güvenlik görevlileri, sivil polisler vasıtasıyla, Kemalist saldırganların "çakma kurban olayım" adlı karikatürü, zorla kaldırmalarına engel olunmuştur.
Darbecilerin Silivri'ye yollanması, arka bahçe olan yargıdaki değişikliklerle, Kemalist hâkimiyetin sona ermesinden sonra, bitmişliğin verdiği hırçınlıkla, Kemalistlerin son kalan sivil kalıntıları, halka saldırarak, baskı ortamı yaratmaya çalışmaktadır. Bu ülkede sadece Kemalistler değil, her görüşten insan özgürce düşüncelerini ifade edecektir. Siz değil miydiniz, " Atamız bu ülkeye demokrasiyi, Cumhuriyeti armağan etti" diyen?. Eğer sizin iddianız doğruysa, söylediğiniz gibi, bu ülkede Cumhuriyet ve Demokrasi varsa!, sadece siz değil, her kesim, cumhur özgürce kendini ifade edecek.
Kemalistlerin, kendileri dışında kalanların, düşüncelerini özgürce ifade etmesine engel olmaya kalkmalarını, sanata ve Yeni Asya standına yaptıkları saldırıyı, buradan şiddetle kınıyoruz. Değişik görüşlerin kendisini ifade etme hakkının, bu tür mafya tarzı yöntemlerle, tehdit ve baskıyla engellenmesini çok çirkin buluyoruz. Siz kimsiniz de?, bir standa gelip "bu karikatürü buradan kalındırın "diyorsunuz !. Buna ne hakkınız var?, Ne sizlerin kimseye karışma hakkı var ! , ne de siz bitmiş Kemalistleri ve baskıcı anlayışlarınızı takan var. 90 sene siz konuştunuz, milleti de baskıladınız, bıktırdınız, artık yeter !.Bundan sonra, bu halkta özgürce konuşacak ve her kesim görüşlerini bu ülkede özgürce açıklayacak.
Görevlilere de uyarıda bulunuyoruz. Kemalist anlayış sahiplerinin, adeta çete vari, mafya vari yöntemlerle, baskı ve tehditle, hukuk dışı olarak, halk üzerine baskı kurmasına engel olunuz. Geçen senelerdeki kitap fuarında da, bir grup Kemalist anlayış mensubu, fuar içinde slogan atarak ve polisle çatışarak fuarın havasını bozmuş ve huzurunu kaçırmışlardı. Bu Kemalist güruhun eşkalleri tespit edilerek, bu tür fuar organizasyonlarının için girip, halkın huzurunu kaçırmasına engel olunmalıdır. Kemalistler, baskı ve tehditle olay çıkartırken veya daha önceki yıllarda slogan atarken, fuarı gezmekte olan çok sayıda küçük öğrenci ve binlerce insan bulunmaktadır. Kemalist güruhun çıkarttığı olaylardan meydana gelecek bir arbedede, yüzlerce insan zarar görecek, beklide küçük çocuklar olduğu bir ortamda, ezilmeler, ölümler, toplu facialar oluşacaktır.
Bu tür durumların oluşmaması için ve devletin sosyal devlet olması hasebiyle, Kemalizm'in devre dışı kalmasını hazmedemeyip, psikolojik bocala devresi geçiren bu vatandaşları ile özel olarak ilgilenmeye davet ediyoruz. Silivri'de jandarmayla, Ankara'da polisle çatışan, Kocaeli'nde kitap standını basan, camilere, kamu malına zarar veren Kemalistler toplanıp, uzman psikologlar yardımıyla tedavi edilmelidir. Gerek ilaç tevdisi, gerek terapi yöntemiyle, tedavi süreçleri başlatılmalı, uzmanlar tarafından, artık Kemalizm'in bittiği, şu andan itibaren geriye dönüş olmayacağı, gerçekleri acı da olsa kabullenmeleri gerektiği, hırçınlıkla etrafa kırıp dökmenin, insanlar zarar vermenin doğru olmadığı !, bu kişilere anlatılarak, topluma yeniden kazandırılması sağlanmalıdır. Devletin sosyal devlet olması gereği, psikolojik yardıma muhtaç, Kemalist topluluklara, bu yardımı yapmasının aynı zamanda bir insanlık görevi olduğunu düşünüyoruz. Tedaviyi kabul etmezlerse, şunu iyi bilsinler ki, bu halkı baskıyla, tehditle yıldıramayacaklar. Kemalist baskılar, bizleri yıldıramaz, karşılarında dim dik bizi bulacaklar. Basın açıklamamıza katıldığınız için teşekkür diyoruz.
İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI DERNEĞİ