Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Konya'da 285., Ankara'da 368., Kocaeli'de 410.,

Rahman, Rahim, Allah'ın adıyla "Sizden önceki devirlerden bakıyye sahipleri (kitap ehli) yeryüzünde bozgunculuktan vazgeçirmeye çalışsalardı ne iyi olurdu. Fakat onların içinden kurtardığımız pek az kimse bunu yaptı. O zulmedenler ise şımartıldıkları refahın peşine düştüler ve hepsi de suçlu oldular." (HUD SURESİ 116.AYET)


KONYA İNANÇ ÖZGÜRLÜKLERİ PLATFORMU 285. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

Rahman, Rahim, Allah'ın adıyla

"Sizden önceki devirlerden bakıyye sahipleri (kitap ehli) yeryüzünde bozgunculuktan vazgeçirmeye çalışsalardı ne iyi olurdu. Fakat onların içinden kurtardığımız pek az kimse bunu yaptı. O zulmedenler ise şımartıldıkları refahın peşine düştüler ve hepsi de suçlu oldular." (HUD SURESİ 116.AYET)

Sevgili dostlar değerli basın mensupları;

Bereketin kaynağı tarafından mübarek kılınmış Mescid-i Aksa'mızda yine kan döküldü. Tarih boyunca nice acılara göğüs germiş Mescid-i Aksa'mız yine katil, işgalci, siyonist askerlerin habis çizmeleriyle kirletildi. Buna rağmen El Aksa'nınavlusu direniş hareketlerine kaynaklık etmeye ve direnişin ruhunu canlı tutmaya devam etmektedir.

İsrail dün Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'nın avlusunda yine kan döktü. İşgalci israilin zulümlerine ve Gazze'deki ambargosuna ve Filistin'li milletvekillerinin tutuklu bulunmasına karşı çıkmak ve özgürlük mücadelesini desteklemek için açlık grevine giden Filistin'li makhumları desteklemek için yapılan gösteri yürüyüşüne israil silahlarla karşılık verdi.

Bilindiği gibi israil hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistin'li mahkumlar açlık grevine başlamış bu açlık grevleri tehlikleli noktalara ulaşmıştı. Dünya kamuoyunun bütün sessizliğine rağmen direnişlerini sürdüren bu mahkumlar ölüm tehlikesi ile karşı karşıyadırlar. Onların direnişlerini destekliyor yanlarında olduumuzu bir kez daha burdan ilan ediyoruz.

Müslüman kamuoyunu öncelikler sıralaması gereği Filistin davasına Kudüs-ü Şerife, Mescid-i Aksaa'ya karşı daha duyarlı ve hassas olmaya davet ediyoruz. Mescid-i Aksa'nın işgali akidevi bir meseledir. Hiçbir sosyal ve siyasal olayın gölgesinde bırakılamayacak kadar önceliklidir. Kudüs'ün özgürlüğü için mücadele edenlerinde desteklenmesi savundukları davanın önceliğinden dolayı önem arzetmektedir.

Zalim terörist israilin varlığını kabul etmeyen ve onun habis bir ur olarak nitelendirilip islam toprakların sökülüp atılması gerektiğini savunan her mücadeleyi destekliyoruz. Kudüs davası terörist israilin varlığını kabul etmekle ve onunla müzakereler yapma yoluyla çözümlenebilecek bir mesele değildir. israilin varlığı sorunun bir fiil kendisidir. israilin varlığını kabul etmek üzere kurulu her anlayışı her çabayı telin ediyor bu çabaların hem dünyada hem de ahirette utanç verici bir azaba sebebiyet vereceğine inanıyoruz.

Kamuoyunda israil ile görüşmeler sonucunda elde edildiği kabul edilen kazanımların varlığına inanılmaktadır. Ve bu kazanımların sahipleri alkışlanılmakta zafer kazanılmış komutanlar konumuna getirilmektedir. Bu varsayılan kazanımlar israilin varlığını kabul etme şartına bağlı olmasından dolayı aslında büyük yenilgilerdir. Ve bunların zafer gibi sunulması bir akıl tutulmasından ibarettir.

Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü hiçbir siyasal konjunktüre ve siyasal menfaatlere bağlı kılanamaycak kadar büyük ve ulvidir.

Tarihin bir ibret levhası olduğu sonu kan ve zulümle bitecek heyecanların bulunmadığı tevhit ve adalet üzere kurulu bir dünyada yaşama umudu ile hepinizi 286. Haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere Allah'a emanet ederiz.

KONYA İNANÇ ÖZGÜRLÜKLERİ PLATFORMU 13 REBÎ'UL-AHİR 1434 23 / 02 / 2013


 

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından düzenlenen 368. hafta basın açıklamasına hoş geldiniz. İnsanlık tarihi ile yaşıt olan hak ve batıl savaşında zafer sabredenlerin ve yorulmaksızın çalışanların olacaktır. Bizler inanıyoruz ki " Çözümde görev almayanlar problemin bir parçası olurlar." Bu sebeple geride bıraktığımız 368 hafta mücadele azmimizi daha da bir perçinlemiştir.
Bu hafta ülkemizde... yoğun bir gündemi geride bırakmakla birlikte; ikinci yılına giren ve nerede ise soykırım boyutunda devam eden Suriye olayları maalesef bu gündemin önünde yer almaktadır.
2011'in mart ayından itibaren Suriye halkı meşru talepleri ile Beşar Esed'in babadan kalma zulüm rejimine son demek amacı ile gösteri ve yürüyüşler düzenlemiş ve baskı ve zulme hayır, ülke kaynaklarının talan edilmesine son, vesayet sistemine yeter artık sloganları ile sokaklara dökülmüştür. Bu durum karşısında babası Hafız Esed'den kalma bir miras gibi gördüğü Suriye toprakları ve halkı üzerinde her türlü tasarrufu yapabileceği vehmine kapılmış olan Beşar Esed, baskı, sindirme, işkence, tecavüz ve öldürme politikası ile atasını aratmamıştır. Zulme sessiz ve seyirci kalınamayacağı bilinciyle hareket eden Suriye halkı yaklaşık iki senedir devam eden bu mücadelesinde tarihinde belkide en ağır bedelleri ödemiş ve hala ödemektedir. Açıklanan resmi rakamlara göre bugüne kadar 10 bini çocuk ve kadın olmak üzere yaklaşık 70 bin insan katledilmiş, 225 bin kişi ise yaralanmıştır. Bu zulümden kaçarak Türkiye ve çevre ülkelere sığınan mültecilerin sayısı ise 750 bini kayıtlı olmak üzere 1,5 milyon civarındadır. Suriye içerisinde yer değiştirmek zorunda kalan insan sayısı ise 2,5 milyon kadardır. Bahsetmiş olduğumuz rakamlar resmi kurumların bildirmiş oldukları rakamlar olup, gerçekte ise bu rakamların çok daha fazla olduğunu tahmin etmek zor değildir. Bu tabloya rağmen BM ve küresel devletlerin muhalif yapılanmalara karşı koyduğu ambargo ve Rusya, Çin ve İran gibi kimi bölgesel ve küresel güçlerin açık maddi ve manevi destekleri ile gasıp ve katil Esed rejimi semirmekte ve katliamlarına hız katarak devam etmektedir.
Bu süreçte BM insani yardım adı altında Esed rejimine 520 milyon dolarlık destekte bulunmaktadır. ABD dışişleri eski bakanı Hillary Clinton " Suriye'de rejime karşı mücadele eden çeşitli grupların içinde en etkili olan kesim İslamcılardır ve bizim düşmanımız olan bu gurupların eline geçeceğini bile bile muhaliflere niye silah verelim ki?" sözüyle muhaliflere uygulanan ambargonun nedenini açıklamıştır. Uyguladıkları Suriye politikasının nedenini ise Rusya lideri Putin, İsrail gezisinde açıklıyor ve diyor ki; "Suriye'de İslamcı güçlerin kazanması kabul edilemez, bu durum Rusya'nın da, İsrail'inde aleyhinedir." İsrailli yetkililer ise Esed rejiminin devrilmesinden sonra iktidara gelecek olanların belirsizliğinden ve İslamcıların iktidara gelmesinden endişeli olduklarını beyan etmektedir.
Yakın ve uzak tarihinde ve özelde de Çeçenistan ile savaşında adeta Müslüman kıyımı yapan Rusya ile Müslüman Doğu Türkistan halkına sistematik bir soykırım uygulayan Çin, Beşar Esed'in en büyük destekçilerindendir. Verdiğimiz örneklerden de anlaşılacağı üzere bu iki ülkenin Müslüman kıyımı yapan bir iktidara destek vermemeleri düşünülemez. Esed rejimine açık destek veren bir diğer ülke de bilindiği üzere İran. Asıl endişe verici durum, adı İslam Cumhuriyeti olan ve Müslüman bir halkı olan İran'ın sahip olduğu bu sıfatlar ile Esed yönetimine sahip çıkarak destek vermesidir. Son olarak İran Suriye ile bir milyar dolarlık yardım anlaşması imzalayarak Müslüman kanı dökülmesini açıkça finanse etmektedir. "Beşar Esed kırmızı çizgimizdir." ve " Suriye'ye saldırmak İran'a ve müttefiklerine saldırmaktır." beyanında bulunan İranlı yetkililer neden kendi beyanı ile bölgede laikliğin son kalesi olan ve İslamcılarla savaştığını söyleyen Esed konusunda bu kadar hassastırlar?
Bilinmelidir ki; İmam Humeyni'nin söylediği ve hafızalarımıza kazınan " Ey dünyanın mustazaf halkları, Ey Müslüman halklar. Ayağa kalkın ve kendi haklarınızı geri alın. Süper güçler ve onların kuklaları olanların, propaganda ve yaygaraları karşısında korkmayın. Tüm emeklerinizi aziz İslam'ın düşmanlarına takdim eden, cinayetkar idarecileri vatanınızdan kovun." sözüne uyarak Suriye'nin ve İslam'ın kahraman evlatları katil ve gasıp Esed rejimine karşı kıyam etmişlerdir. Onlar yalın ayak yoksulların miykadı ve tertemiz İslami düşüncenin miracıdırlar; onların namı " adsız" kahraman ve diyarı meçhul askerlerdir. Toprağa düşen bedenleri ve akıttıkları kanları aziz ve mukaddestir. Namusları hepimizin namusu gibi dokunulmazdır. Suriye'de çakan kıvılcım 1979 da İran'da çakan kıvılcımdan farklı değildir. Esed'in ve katil Baas rejiminin; Şah Rıza Pehlevi'den, Saddam Hüseyin'den, Hüsnü Mübarek'ten, Muammer Kaddafi'den ve benzeri gasıp ve tecavüzkar yönetim ve yöneticilerinden hiçbir farkı yoktur. Biz buradan tekrar ediyoruz ki; Suriye'de ve dünyanın dört bir köşesinde terini ve kanını akıtan Müslümanların velisi Allah'tır ve O kendisine sığınanları asla sahipsiz bırakmaz. Müslüman olduğunu iddia edenler ise mazlum ve mustazaflara sahip çıkmak ve onları zalime terk etmemekle mükelleftirler. Tarafların ve safların netleştiği şu dönemde, dünyada ve ahirette hesabının sorulacağı bu olaylar karşısında, sıfatı İslam(!) Cumhuriyeti olan İran devleti tavrını maalesef zalimden yana göstermektedir. İran yöneticileri, Suriye politikalarını yeniden gözden geçirmeli ve yaptıkları hatadan bir an önce vazgeçmelidir. Aksi takdirde İslam Cumhuriyeti ibaresi boş bir iddia ve içi doldurulmamış bir isim olmaktan öte gitmeyecektir.
Şirk ve küfür var oldukça, mücadelede vardır ve mücadele var oldukça bizlerde varız. Bütün insanların akıl, nesil, can, mal ve din emniyetlerinin sağlandığı bir dünyada buluşmak temennisiyle katılımlarınız için teşekkür ederiz.
ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU
GEY VE LEZBİYENLER İÇİN ÖNERGE VEREN CHP'YE ADINI DEĞİŞTİR ÖNERİSİ. MEMUR SENE DESTEK.
Kocaeli İnanç özgürlüğü Platformunun başörtüsüne özgürlük eylemlerinin 410.haftasında, "Memur Sen genel başkanı Ahmet Gündogdu'nun, "15 Mart'tan sonra sendika üyesi memurlar  görevlerini başörtüyle yapacaklar" sözlerine destek verildi. CHP Milletvekili Binnaz Toprak'ın, lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüel bireylerin (LGBT) Türkiye'de yaşadıkları hukuksal ve sosyal ayrımcılığa son verilmesi için verdiği soru önergesine çok sert tepki gösterilerek, "CHP'e başörtülülere yapılan ayrımcılığa son verilmesi için önerge verilsin " denildi. İstiklal Mahkemeleri ile ilgili olarak mecliste yaşanan tartışmalara da değinilen açıklamada, "İstiklal mahkemeleri, Müslüman soykırımı mahkemeleridir" benzetmesi yapıldı. Basın açıklamasını Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Derneği başkanı Ali Akbaş yaparken, vatandaşlar tarafından, "Atatürkçü CHP'e homoseksüel ve lezbiyenlere yapılan ayrımcılık için değil, başörtülülere yapılan ayrımcılık için meclise önerge ver" pankartı açıldı. (Kocaeliplatformhaber)
 
KOCAELİ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU 9.YIL, 410.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI
 (((((((((((( EMİR-DER ))))))))))))
(((((((((((((((((((((((((( TÜRKİYE İNSANİ VE İSLAMİ İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI ))))))))))))))))))))))))))
KOCAELİ KARTEPE İNSAN HAKLARI DAYANIŞMA DERNEĞİ'nin resmi basın açıklamasıdır.
İZMİT ÖZGÜRLÜK MEYDANI ( KOCAELİ- TÜRKİYE )
Değerli halkımız ve basın mensupları. Kamu kurumlarında başörtüsünün serbest kalması için Memur-Sen tarafından düzenlenen imza kampanyasıyla ilgili, bir değerlendirme yapan başbakan yardımcısı, Bekir Bozdağ, ''Kamuda başörtüsü yasağı eşitlik ilkesine aykırı bir uygulama, bana göre bu konuda bir düzenleme yapmaya ihtiyaç yok, yasalarda ve Anayasa'da buna mani bir düzenleme söz konusu değil '' diye bir açıklama yapmıştır. Kamuda başörtüsüne özgürlük içim 10 Milyon İmza toplayan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ysa, memurların 15 Mart'tan sonra başörtülü olarak çalışacaklarını söylemiştir. Bunu güzel fakat çok geç kalmış bir karar olarak değerlendiriyoruz. Memur Sen konfederasyonunu, 15 Martı beklemeden, önümüzdeki pazartesinden itibaren bu uygulamayı başlatmaya davet ediyoruz. Anayasada ve kanunlarda başörtüsünü yasaklayan hiçbir madde olmadığı, bizzat başbakan yardımcısı tarafından açıklanırken, daha ne bekleniyor?. Memur Sen üyesi memurlara sesleniyoruz, bu yasak barikatlarını aşın,   3-5 tane yasakçının söyleyeceği sözden çekinmeyin, haklar verilmez, söke söke alınır. Sizin arkanızda bu Müslüman halk var ve alemlerin Rabbi Allah var. Çekinilecek birisi varsa 3-5 yasakçı değil, başörtünüzü takmadığınız için sizi hesaba çekecek Alemlerin rabbi Allahtır.
 
Atatürkçü parti CHP'nin milletvekili Binnaz Toprak'ın lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüel bireylerin (LGBT) Türkiye'de yaşadıkları hukuksal ve sosyal ayrımcılığın, buna bağlı sorunların belirlenmesi için hazırladığı önerge, TBMM Başkanlığı'na sunmuşlar. Bu güne kadar başörtülülere çektirmediğini bırakmayan Atatürkçü CHP'e  bu sapıklara karşı yapılan ayrımcılığı ortadan kaldırmak istiyormuş. Bu önergeye destek vermek için CHP'li 59 tane Atatürkçü milletvekilinden de imza atmış.
Ey Allahtan korkmaz, kuldan utanmaz Atatürkçü CHP liler. Hem halk partisiyim diye geçinirsiniz, hem de halkın değil, kendiniz gibi, halkla hiçbir ilgisi olmayan sapıklara, homoseksüellere, lezbiyenlere özgürlük getirmek için çalışırsınız. Ey Atatürkçüler, siz bu Müslüman halktan hiç utanmaz Allahtan hiç korkmaz mısınız?. Atatürkçüler olarak, Allahın lanet ettiği cinsi sapıklığın önünü açmak, ahlaksızlığı yaymak mı istiyorsunuz?. Haritada Lut gölünün yerine iyi bakın. Bu gölün olduğu yerde bir zamanlar Lut as kavmi yaşıyordu. Onlarda, siz Atatürkçülerin önünü açmaya çalıştığı cinsi sapıklığa bulaşmış bir kavimdi. Allah bu sapık toplumu yerin dibine geçirdi. Şimdi sizde mi Müslüman ülkemizde cinsi sapıklığı yaygınlaştırıp, Allahın lanetini bu halkın üzerine çekmeye çalışıyorsunuz. Ayrımcılığı kaldırmak istiyorsanız, önce siz Atatürkçülerin, CHP'lilerin!,  başörtülülere yaptığı ayrımcılığı ortadan kaldırın.
Mecliste yaşanan bir tartışma da'da CHP Afyon milletvekilleri,  yine utanmadan Anadolu'nun Müslüman halkını katleden İstiklal Mahkemelerini savunmuş. Bu mahkemelerde asılanların, Yunan, İngiliz, Fransız'larla işbirliği yaptığını iddia etmiş. Halk düşmanı CHP'e yalan söyleme. Bu gün,   bu ülkeye  cinsi sapıklığı getirmeye çalıştığınız gibi, o günde Yunanın, İngiliz'in, Fransız'ın anlayışını bu ülkeye getirmeye kalkan sizsiniz. Anadolu'nun Müslüman halkı bu dinsizleştirmeye, gavurlaştırmaya isyan edince, İstiklal Mahkemeleri denilen o Müslüman soykırım mahkemeleri vasıtasıyla, Anadolu'da Müslüman soykırımı işlediniz. Anadolu'yu dinsizleştirmeye karşı çıkan Müslüman halkı darağaçlarında sallandırdınız. Dersimde Alevi soykırımı işlediniz.  Sizin halkla olan tek ilginiz olsa olsa halkı katletmek olur.
İkide birde devleti kuran partiyiz diyorsunuz. Fakat bu Müslüman halk, sizin ne olduğunuzu çok iyi anlamış ki, size 62 yıldan beri iktidarı vermiyor. Bakara süresinde:"Onlar İş başına geçti mi yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak, ekini ve nesli helak etmek için koşarlar. Allah ise bozgunculuğu sevmez" buyruluyor. Bu CHP kazara iktidara gelse yapacakları belli, başörtü yasağına devam edecek, homoseksüellere, lezbiyenlere, sapıklıklarını daha rahat yapabilmeleri için özgürlük tanıyarak. Ayeti kerimede belirtildiği gibi nesli helak edecek. Atatürkçü Cumhuriyet Halk Partisine sesleniyoruz, bu ülkenin halkı Müslüman'dır, sizinse bu Müslüman halkla hiçbir alakanız yok. Sizin alakanız olsa olsa homoseksüel, lezbiyen, transseksüel cinsi sapıklarla  olur. Halk partisiyiz diye halkı kandırmaya utanmıyor musunuz?, Ey Atatürkçüler, dürüst olun ve partinizin adını da, özgürlük getirmeye çalıştığının sapıklara atfen, Cumhuriyetçi homoseksüeller ve sapıklar  Partisi, CHSP olarak değiştirin. Size ancak bu yakışır. Basın açıklamamıza katıldığınız için teşekkür ediyoruz.
KOCAELİ KARTEPE İNSAN HAKLARI DAYANIŞMA DERNEĞİ