Başörtüsü Eylemlerinde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemlerinde Bu Hafta(FOTO)

Ankara'da 339., Sakarya'da 361.,

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU'NUN
04 AĞUSTOS 2012 TARİHLİ 339. BASIN AÇIKLAMASI

Değerli basın mensupları ve katılımcılar!
...Basın açıklamamıza hoş geldiniz.
Değerli Katılımcılar! Ne yazık ki, tüm dünyanın gözü önünde Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da askeri yönetimin kışkırttığı Budist çeteler, yıllardır sistematik olarak Müslümanları katlediyor. Budist militanların işkence ve tecavüz de dahil her türlü yöntemi kullanarak Arakan Müslümanlarını Myanmar'dan (Burma) silmeye çalışıyorlar. Geçtiğimiz Nisan ayındaki seçimler öncesi "Katliamlar duracak. Bütün etnik unsurlar barış içinde yaşayacak" diyen ve bu sözüyle Müslümanların da desteğini alıp seçimleri kazanan eski cunta lideri, yeni Devlet Başkanı Thein Sein, şimdi de 'Müslümanlar için sürgün' kararı aldı. Karara göre, özellikle Arakan bölgesinde bulunan 1 milyonu aşkın Müslüman, eğer birisi 'dur' demezse, topluca ölüme gönderilecek. Seçim döneminde verdiği sözleri unutan Thein Sein, "Müslümanları, isteyen ülkeye gönderebiliriz" diyerek, Myanmar'ın komşuları, Endonezya, Malezya ve Bangladeş'e mesaj verdi.

Arakanlı Müslümanların bütün dünyanın gözleri önünde pek çok kere katliamlara ve tecavüzlere maruz kaldığı belirtilen resmi açıklamalarda, şu bilgiler verilmektedir: "Arakanlı Müslümanların evleri, camileri, medreseleri, köy ve kasabaları yakılıp yıkılarak yok edilmiş; sürgünlere, göçlere, geçici kamplarda ve ormanlarda yaşamaya zorlanmış; haksız bir şekilde tutuklanarak hapse atılmış; nehirlerde ve okyanuslarda boğularak ölmeye terk edilmiş; evlenmelerine, aile olmalarına izin verilmemiş, yaşama, sağlık, eğitim, güvenlik, barınma, mal-mülk edinme, seyahat etme gibi en temel insan haklarından sürekli mahrum edilmişlerdir. Burma'da, Arakanlı Müslümanlara yönelik son yaşanan hadiseler, bu ülkede binden fazla Müslümanın ölümüne, doksan binden fazla Müslümanın da evsiz kalmasına sebep olmuştur."

Bu nedenle, başta İslâm Birliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün uluslar arası kuruluşların ve insan hakları örgütlerini yaşanan bu zulme sessiz kalmamaya ve bir an önce " DUR!" demeye davet ediyoruz. Diğer yandan İslâm dünyasını Arakan'lı Müslümanlara yardım etmeye, ülkesine sığınan mültecileri sınır dışı eden Bangladeş Hükümeti'ni de uluslararası teâmüllere uymaya davet ediyoruz.

Öte yandan malûm medyanın Ramazan Ayını Müslümanlara zehir etme çalışmaları devam etmektedir. Malatya'nın Doğanşehir İlçesi, Sürgü Beldesinde sahurda davul çalan Mustafa Evşi, davul çalınmasını istemeyen alevi vatandaşlar tarafından darp ediliyor. Darp raporu alan ve savcılığa şikayette bulunan Mustafa Evşi, olayın mahalle sakinleri tarafından duyulmasının ardından toplanan kalabalığa karşı Servet Evli'nin kışkırtıcı konuşmalar yapması üzerine olayın büyüdüğünü, geçen yıl da aynı aile tarafından Ramazan davulcusu Adem Atay Topal'ın dövüldüğünü anlatıyor.

Görüldüğü gibi sıradan basit bir olay vesilesiyle öyle bir yaygara koparıldı ki, duyanlar da memlekette alevi soykırımı yapılıyor zannedecek. Buna benzer bir yalan haber de Çorum için uyduruluyor. Güya su içen iki alevi vatandaş linç edilmek istenmiş. Dedikodu sosyal medyada çabucak yayılmış. Anlaşılan yine birileri Alevi – Sünni çatışması çıkarmak için kolları sıvamış. Yetkililerin bu olayları süratle aydınlatarak kışkırtıcı ve iftiracılara gereken cevabı vermelerini bekliyoruz.

Suriye'de ise maalesef katliamlar Ramazan ayında da devam ediyor. Kendi halkına karşı tanklar, uçaklar, toplar ve diğer ağır silahlarla evler ve camilere saldırarak katliam yapan zalim Esed yönetimini nefretle kınıyoruz.

Allah (cc)'dan, Suriye, Myanmar ve diğer İslâm topraklarında akan kanların durmasını diliyoruz.

Bütün insanların akıl, nesil, can, mal ve din emniyetlerinin sağlandığı bir dünyada buluşmak temennisiyle katılımlarınız için teşekkür ederiz.

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU ADINA
İSMAİL AYDAR
VAHDET VAKFI

Yasakçı baro, yasakçı kargo istemiyoruz!

 

Sakarya Adalet Girişimi 361. hafta eyleminde İstanbul Barosu ve Aras Kargo'nun başörtüsü yasakçılığını protesto ederken Arakan'daki Müslüman halkla dayanışma çağrısı yaptı

 

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, her Cumartesi günü gerçekleştirdiği eylemlerde 361. haftayı geride bıraktı. SAGİR adına Diriliş Saati Dergisi'nden Muhammed Emin Duman'ın okuduğu basın açıklamasında İstanbul Barosu ve Aras Kargo tarafından uygulanan başörtüsü yasakçılığı, Suriye'de devam eden iç savaş, bölgesel gelişmeler ve Myanmar'daki Arakan Müslümanları gündeme geldi. "Başörtüsü zulmü değişik boyutlarda sürüyor." diyen Duman açıklamaya şöyle devam etti: "İstanbul Barosu daha önce mahkemelerde söz konusu olan başörtüsü yasağını adliyelerde, hatta gittikleri haciz ve keşiflerde dahi uygulamaya koydu. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve ekibinin baro seçimleri öncesindeki bu şovunu şiddetle kınıyoruz. Aras Kargo'da patlak veren başörtüsü ve namaz yasağı uygulamasının TÜSİAD bünyesindeki birçok işyerinde senelerdir kanayan bir yara olduğunu vurgulamak istiyoruz. Kendilerini üstün sınıf olarak vasıflayarak Türk halkını maddi ve manevi olarak sömüren Kemalist sermaye sınıfı, sivil/askeri bürokrasi ve medya gruplarının, halkımıza dönük aşağılama ve dayatmalar dönemi etkisini yitirmiştir. Müslüman halkımız her şeyin farkındadır ve gasp edilen tüm haklarını direnerek geriye alacaktır."

 

Arakan Müslümanlarını unutmayalım

 

Suriye'deki gelişmelerle ilgili olarak "Suriye'de kan ve gözyaşı akmaya devam ediyor. İki ateş arasında kalan binlerce masum insan hayatını kaybetti. Suriye'de devam eden kirli iç savaşın nedenlerini ve sonuçlarını doğru yorumlamadan yapılan tüm açıklamalar Amerikan emperyalizminin ekmeğine yağ sürüyor. Suriye'de bundan sonra ne olacağını kestirmek zor değil" İşte Irak, İşte Afganistan" ifadeleri kullanılırken, Hükümet'e bölgesel politikalarında ABD'yle birlikte hareket etmemesi gerektiği hatırlatıldı. Açıklama Arakan Müslümanlarıyla ilgili dayanışma çağrısıyla son buldu: "Güneydoğu Asya'da eski adıyla Burma, yeni adıyla Myanmar'da Müslümanların çilesi sürüyor. Son yıllarda Amerika ile flört etmeye başlayan Burma rejimi; vatandaşlık hakkı dahi vermediği Müslümanları baskı altında tutmaya, karşı çıkanları hunharca öldürmeye devam ediyor" Çıkan çatışmalarda yüzlerce Müslüman katledildi. Son derece fakir olan bölge Müslümanları ile çok yönlü dayanışmayı hedefleyen girişim ve eylemler için tüm zeminler değerlendirilmelidir. Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle Burma Müslümanları ile kardeşlik bağlarımızı güçlendirelim."

 

 

Sakarya Adalet Girişimi 361. Basın Açıklaması

 

AMERİKAN EMPERYALİZMİNE KARŞI ONURLU BİR DURUŞ SERGİLEMELİYİZ!

 

Ramazan ayının yarısını geride bıraktık. Bu mübarek ayın manevi atmosferi altında nefislerimizi tekrar gözden geçirme imkanı bulduk. Allah (c.c.) bizlere nefislerimizi ve toplumlarımızı arındırmayı nasip etsin.

 

Başörtüsü zulmü değişik boyutlarda sürüyor. İstanbul barosu başörtülü avukatlar için yeni bir uygulamayı yürürlülüğe soktu. Daha önce mahkemelerde söz konusu olan başörtüsü yasağı adliyelerde, hatta gittikleri haciz ve keşiflerde dahi uygulamaya koyuldu. Geçtiğimiz günlerde bir işi nedeniyle icra dairesine giren avukat bir bayan, başörtülü girmemesi konusunda uyarıldı. Uyarıya mesnet teşkil eden yazıda "Kamu alanı olduğu tartışmasız olan adliye binalarında, icra müdürlüklerinde, mahkeme kalemleri ile cumhuriyet savcılıklarında, keşif ve haciz mahallerinde başörtü takılmasının suç olduğu" ifade edildi.

 

İstanbul barosu başkanı Ümit Kocasakal ve ekibinin baro seçimleri öncesindeki bu şovunu şiddetle kınıyoruz.

 

En son Aras Kargo'da patlak veren başörtüsü ve namaz yasağı uygulamasının TÜSİAD bünyesindeki birçok işyerinde senelerdir kanayan bir yara olduğunu vurgulamak istiyoruz.

 

Kendilerini üstün sınıf olarak vasıflayarak Türk halkını maddi ve manevi olarak sömüren Kemalist sermaye sınıfı, sivil/askeri bürokrasi ve medya gruplarının, halkımıza dönük aşağılama ve dayatmalar dönemi etkisini yitirmiştir. Müslüman halkımız her şeyin farkındadır ve gasp edilen tüm haklarını direnerek geriye alacaktır.

 

Başörtüsü Müslüman kadının şiarıdır ve kamusal alan ve tüm okullar dahil herhangi bir zeminde kimsenin onu yasaklamaya gücü yetmeyecektir. Direnenler mutlaka kazanacaktır.

 

Suriye'de kan ve gözyaşı akmaya devam ediyor. İki ateş arasında kalan binlerce masum insan hayatını kaybetti.

 

Suriye'de devam eden kirli iç savaşın nedenlerini ve sonuçlarını doğru yorumlamadan yapılan tüm açıklamalar Amerikan emperyalizminin ekmeğine yağ sürüyor.

 

Amerikan emperyalizmi, Ortadoğu'yu gerek petrol ve diğer kaynakları yönünden, gerekse güvenlik açısından tam olarak kontrol edilebilir hale getirmeyi hedefliyor. Bu amaca matuf olarak senelerce diktatoryal rejimleri destekleyen Amerika, son dönemde kısmi bir strateji değişikliği ile Mısır, Tunus gibi ülkelerde kendi kuklası olan diktatörleri harcarken; Arabistan, Bahreyn, Yemen gibi ülkelerde de mevcut diktatörlerle devam kararı aldı. Bu yeni taktiğin ideolojik motoru da 'Ilımlı İslam' oldu.

 

Amerika yeni plan doğrultusunda değişime direnen Libya, Suriye gibi ülkelerde de; iç savaş çıkartmak ve buna bağlı olarak dış müdahale koşulları oluşturmak şeklinde özetlenebilecek bir stratejiyi yürürlülüğe soktu.

 

Amerika'nın Suriye konusundaki taşeronluğunu da Türkiye üstlendi. 1,5 sene öncesine kadar 'komşularla sıfır sorun' hedefi üzerinden kurgulanan Türk dış politikası, taşeronluk süreci ile "tüm komşuları ile sorunlu bir Türkiye" noktasına geldi.

 

Suriye'de bundan sonra ne olacağını kestirmek zor değil" İşte Irak, İşte Afganistan"

 

Irak'ı hatırlayalım... Irak'a müdahale sonrası demokrasi, barış, adalet, kalkınma gelecekti. Sonuç; bir milyonu aşkın can kaybı, binlerce bacımızın iffetine tecavüz, milyonlarca mülteci, dinmeyen mezhep savaşları, her gün patlayan bombalarla ölen yüzlerce insan, petrol ve diğer kaynakları Amerika ve İngiltere tarafından paylaşılmış, harap olmuş ve fiilen bölünmüş bir ülke"

 

Buradan halkımıza seslenmek istiyoruz. Bir ülkedeki diktatoryal düzen o ülkenin kendi dinamikleri ile yıkılırsa bunun adı devrim olur. Emperyal güçlerin desteği ile gerçekleşen düzen değişikliklerinin adı devrim değildir ve bu tip düzen değişiklikleri tıpkı Irak'ta olduğu gibi halkı daha da köleleştirir, ülkeyi kaos ortamına sürükler.

 

Ak Parti hükümeti Suriye konusunda ateşle oynuyor. Suriye'de barışın tesisi yerine iç savaşın tahrikçisi ve organizatörü pozisyonunu tercih eden Türk hükümeti bunun bedelini Suriye ve Türkiye halklarına ödetiyor. Suriye'nin kuzeyindeki Kürt realitesini ve güneydoğudaki son gelişmeleri bu çerçevede okumak gerektiği kanaatindeyiz.

 

Güneydoğu Asya'da eski adıyla Burma, yeni adıyla Myanmar'da Müslümanların çilesi sürüyor. Son yıllarda Amerika ile flört etmeye başlayan Burma rejimi; vatandaşlık hakkı dahi vermediği Müslümanları baskı altında tutmaya, karşı çıkanları hunharca öldürmeye devam ediyor. Ülkedeki Budist çoğunlukla Müslüman azınlık arasında eskiden beri var olan etnik ve dini gerilim, Amerika'nın bölgeye küresel kuruluşları ve istihbarat örgütleriyle gelmesi sonucu ekilen fesat tohumları sayesinde zirveye ulaştı. Çıkan çatışmalarda yüzlerce Müslüman katledildi. Son derece fakir olan bölge Müslümanları ile çok yönlü dayanışmayı hedefleyen girişim ve eylemler için tüm zeminler değerlendirilmelidir. Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle Burma Müslümanları ile kardeşlik bağlarımızı güçlendirelim. Bu bölgedeki küresel zalimler ve işbirlikçilerine karşı onurlu mücadelelerinde Allah Burma Müslümanlarının yardımcısı olsun.

 

 Sakarya Adalet Girişimi adına Diriliş Saati Dergisi