Başörtüsü Eylemlerinde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemlerinde Bu Hafta(FOTO)

Konya'da 249., Kocaeli'de 375.,

KONYA İNANÇ ÖZGÜRLÜKLERİ PLATFORMU

249. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

Subhandır O Allah ki Gecenin bir vaktinde Kulunu Mescid-i Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya ayetlerimizden bir bölümünü gösterelim diye yürüttü. Gerçekten o semir ve basirdir.

İsra suresi 1. Ayet

Sevgili dostlar değerli basın açıklaması

Kutlu bir yürüyüşün, şerefli bir miracın sabahındayız. Bereketin bir fiil kendisi olan bu gece kendisinde Allah'ın nice ayetlerinin nebi Aleyhisselama gösterildiği şerefli bir gecedir. Bu gecede İslam ümmeti yine mahzun, yine hüzün içerisindedir. Gündüzleri karartan, balı zehir eden bir insafsız işgal İslam ümmetini hüzne gark etmektedir. Mübarek isra'nın son durağı, şerefli miracın ilk basamağı Kudüs'ü şerifimiz, Mescid-i Aksa'mız Harem-i Şerifimiz işgal altındadır. Bu işgal fiziki bir işgal değildir. Bu işgal yüreklerimizin, zihinlerimizin, haremimizin işgalidir.

Bugün dünya üzerinde ortaya çıkan pek çok acının, ızdırabın, kan ve gözyaşının ana sebebi bu iğrenç işgaldir. Kudüs'ün işgali Dünya'nın merkezinin işgalidir. Ve bu işgal sona erdirilmeden dünya üzerinde huzur ve güvenden söz etmek imkansız olacaktır. Kudüs ve onun mübarek havli özgür olmadan dünya'da mutlak bir özgürlükten bahsetmek doğru kabul edilemez.

Ne zaman Kudüs özgür olur tüm özgürlük hareketleri onun etrafında şekil alıp özgürlük mücadelelerine ivme verebilirler. Halkların ve hakların özgürlüğü Kudüs'ün özgürlüğüne bağlıdır. Ve Kudüs özgür olmadıkça bütün miraç geceleri mahzun geçecek ve yüreklerimizdeki sızı dinmeyecektir.

Müslüman kamuoyunu ve yüreklerinde hala özgürlüğe karşı umut taşıyan herkesi bu geceyi bir milat kabul edip Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için daha hassas daha titiz olmaya davet ediyoruz. .

Şu bilinmelidir ki Kudüs Şerefimizdir onu koruyacağız.

Mısır'da meydana gelen son gelişmeler korkularımızın tedirginliklerimizin artmasına sebep olmaktadır. Ümmeti umutlandıran arap baharı beklenmeyen bir istikamete doğru mu gitmektedir ? Mısır'ın devrik diktatörünün genel kurmay başkanı Mübarek'in çizgisini devam mı ettirmek istemektedir ? Arap baharı bir hazana mı dönüşecek ? Seçimlerin iptali ile Mısır yeni bir gergin ortam mı yaşayacak ?

Arzumuz odur ki yarı kalmış hedeflerini gerçekleştirememiş Mısır devrimi bu baskı ile birlikte uzlaşmacı yöntemlerin hedeflere götüren bir yol olmadığını anlarlar, hakların batıl yollarla elde edilemeyeceğini görüp batının ve amerika'nın isteklerine karşı durarak haklı taleplerini elde ederler.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'a yönelik açılan soruşturma iyilik talebinde bulunan her kaygılı yüreği incitmiştir. Yardımlaşma faaliyetlerine yönelik baskıcı ve engelleyici uygulamalar vicdanlar üzerinde kalıcı lekeler meydana getirecektir. Bülent Yıldırım'ın şahsında İHH ailesine ve sevenlerine sabrı cemil temenni ederiz.

Ve olay ve gelişmeleri kaygıyla izlemekteyiz.

Aksa'nın özgür, Kudüs'ün hür, hakikatin güçlü, iyiliklerin engellenmediği yep yeni bir dünya'da yaşama umutu ile hepinizi 250. Hafta'da aynı yer ve saatte buluşmak üzere Allah'a emanet ederiz.

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu

Platform Sözcüsü: Mustafa Özdemir

"KIZIM BAK GİT !!" CHP DİNDARLARA BASKI İÇİN YİNE ANAYASA MAHKEMESİNDE.375.HAFTA

Kocaeli İnanç Özgürlüğü, 8.yıl 375.hafta basın açıklaması, 16 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 12.30 'da İzmit İnsan hakları Parkında yapıldı.basın açıklamasını Kocaeli Kartepe Derneği adına basın sözcüsü Behlül Metin yaptı.Açıklamaya "oğlum bak git" ve" kızım bak git" mizansenleri damga vurdu.Önce "oğlum bak git" minesini gerçekleştirildi ve bitince, "bizim çöpçünün pabucu dama atıldı, bundan sonra "kızım bak git "mizanseni hakim olacak denilip pankart açıldı.Pankartta karikatürist İbrahim Öztabak'ın CHP nin Anayasa mahkemesine başvurusunu gösteren karikatür açıldı.Anayasa mahkemesi başkanı da "kızım bak git" demekteydi.Ardından din karşıtı CHP nin dindarları baskılamak amacıyla, bu girişimleri defalarca tekrar edeceği ve bundan sonra "kızım bak git "sözünün hakim olacağı vurgulandı.Aynı zamanda halkın imam hatip orta okul binalarını istediğini belirten ve CHP nin din karşıtlığını kınayan pankartlar açıldı.

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİKOCAELİ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU, 8.YIL, 375.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI-CHP'NİN DİN KARŞITI BİR TUTUMLA, İMAM HATİPLERİN ORTA KISIMLARINI KAPATMAK İÇİN OLAYI 2.KEZ ANAYASA MAHKMESİNE GÖTÜRMESİ KINANDI.-İMAM HATİP ORTA OKUL BİNALARININ DERHAL TESLİM EDİLİP, YENİ ÖĞRETİM YILINDA GECİKME OLMADAN YETİŞTİRİLMESİ İSTENDİ-*BELİRSİZLİĞİNİ KORUYAN İMAM HATİP 6. VE 7. SINIFLAR İÇİN BİR AN EVVEL KAYITLARIN BAŞLANMASI VE PROBLEMİM ÇÖZÜLMESİ İSTENDİ.-OLAYA İLGİSİZ KALAN, DERNEK VE SENDİKALARIN , BU İLGİSİZ TAVIRLARININ ÜZÜCÜ OLDUĞU BELİRTİLDİ, KONUYA İLGİ GÖSTERMEYE DAVET EDİLDİ.


Değerli halkımız ve basın mensupları. CHP'nin halkımızın büyük bir sevinç ve coşkuyla karşıladığı, İmam hatip orta okullarının yeniden açılmasına imkan tanıyan 4+4+4 eğitim sistemini yeniden anayasa mahkemesine götürerek engel olma girişimini kınıyoruz. Aslında herkes biliyor ki, burada mesele, ne eğitimin 12 yıla çıkacak olması!, ne de 4+4+4 olmasıdır!.Kurulduğu günden beri din ve dindar karşıtı olan ve bunların başını her fırsatta ezmeye çalışan CHP'nin karşı olmasının tek sebebi, bu yasanın imam hatip orta kısımlarının açılmasına imkan tanınması, Kuran-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in SAS. hayatının isteğe bağlı seçmeli ders olmasıdır.CHP'ye sesleniyoruz, kuran kurslarını jandarmayla bastın, camileri ahır, ezanları halk belki namazdan soğur diye Türkçe yaptın, başörtüyü yasaklatmaya çalıştın, eline ne geçti?.Başarı mı kazandın?.Yok, halk esiksinden çok daha fazla, sana inat dinine bağlandı.Kuran kursları açtı, imam hatipler açtı.Sende başörtüyü, 4+4+4'ü anayasa mahkemesine taşıyarak din düşmanlığını her seferinde ortaya koydun.


Bu yüzden dindar CHP li vatandaşlar dahi, CHP din karşıtı tutumundan dolayı , bir toplum içinde CHP li olduklarını söylemekten utanır hale geldiler. İçindeki birkaç aşırı dinsizin güdümünde, Müslüman mahallesinde salyangoz satıp, her geçen gün barajın altına doğru hızla ilerlediğinizi görmüyor musunuz?.Bu din düşmanlığını daha ne kadar sürdüreceksiniz?. Kendine gel, halkçı parti iddiasındaysan, önce bu halkın dini olan İslamla karşı olmaya son ver!. 28 Şubat döneminde kapatılan İmam Hatip Orta Okullarının gecikmelide olsa açanlardan Allah razı olsun diyoruz. Bu davranışlarıyla halkı umutlandırdılar. Fakat son günlerde üzülerek görüyoruz ki, bu işin üstüne yeterince düşmüyorlar ve çok ciddi problemler var, velilerden çok ciddi şikayetler var.AKP hükümetine sesleniyoruz, velilerin sesine kulak ver, çünkü şu an yapılması gerekenler, bu yasayı çıkartmaktan çok daha önemli.Fazla zamanda yok ve bu konudaki ihmaller vatandaşı hem zor durumda bırakacak, hem de size karşı hayal kırıklığına uğratacak.

Zararın neresinden dönülürse kardır, düşüncesiyle, çocuğunu imam hatip okullarına yollayamamış veliler 6.-7. sınıflara yazdırmak istiyor, fakat bu konuda cevap alamıyor.Bu konu derhal halledilerek, ara sınıflardan eğitimin devamına imkan tanınmalıdır.Bu halk dindar nesil yetiştirmek istiyor, sosyal devletsen, gereğini yapacaksın. Diğer bir konuda 28 Şubatta darbeciler tarafından, halk dinini öğrenmesin diye kapatılan İmam Hatip Ortaokullarının gasp edilen mallarıdır.Devletin bir kuruş katkısı olmadan, sırf Allah rızası için yaptırılan bu okullar, derhal imam hatip orta okullarına iade edilmelidir.Bir kısmı devlet dairesine, yurda dönüştürülen bu binaların en kısa zamanda imam hatip orta okullarına iadesini halk istiyor.Fakat görülen o ki , hala bu okulların boşaltılması için gereken yapılmamış.Soruyoruz, bu binalar ne zaman boşaltılacak?, ne zaman bakım onarım görecek? ve önümüzdeki ders yılına yetişecek?. Böyle giderse bu binalar önümüzdeki ders yılına yetişmeyecek, öğrencilerde eğitime geç başlayacak.Hiç kimsenin, çocuğunun dini eğitim almasını isteyen halka ve öğrencilere bu zumlu yapmaya hakkı yoktur.


Bu ülkedeki Rum , Ermeni vakıf malları nasıl iade edildiyse, Müslüman okulları da aynı şekilde geri verilmelidir.İlla bunun için AB'nin bastırması mı gerekiyor.Bu halkın oyu ile o makamlarda oturanlara sesleniyoruz.Görevinizi yeterince yapmıyorsunuz.Bu kanunun çıkması yetmez, okulların elden geçirilip, önümüzdeki eğitim dönemine yetişmesi için ve ara sınıflarda öğrenci kabulü için, gece gündüz çalışıp, sizi oralara getiren halkın beklentilerine cevap vermelisiniz.Halkın dindar gençlik yetiştirme talebine cevap vermelisiniz.

İmam hatiplerin yeniden açılacağı bu dönemde, çocuğunu imam hatiplere yazdırmak isteyen vatandaşın bunca problemi varken, okullar açılması gecikip, eğitimde aksamalara yol açacağı belliyken, bunu iyi bir şekilde takip etmeyen, buna karşı gerekli tepkiyi vermeyen ilgili kuruluşların duyarsızlığını üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek istiyoruz. Biz bir insan hakları derneğiyiz, bu açıklamayı yapmak bize düşmez.Fakat halkımızın dini eğitim ihtiyacı gibi önemli bir konuda aksamalara varsa, ilgili kuruluşlar bununla ilgili tepki vermiyor, dikkatleri bu noktaya çekmiyorsa, onların görevini de biz yaparız.Aksaklığın olduğu bu konuya, yetkililerin ve kamuoyunun dikkatini çekeriz.Fakat beklerdik ki, bu açıklamayı biz değil de onlar yapsınlar.Çünkü bu bizden çok onlara yakışırdı.Halkın çocuklarına, dini eğitim ihtiyacı gibi çok önemli bir konuda, eğitim dernekleri ve sendikaların bu konuya gerekli ilgiyi göstermeye davet ediyoruz.Katıldığınız için hepinize teşekkür

ediyoruz.KOCAELİ KARTEPE İNSAN HAKLARI DERNEĞİ SÖZCÜSÜ, BEHLÜL METİN