Başörtüsü Eylemlerinde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemlerinde Bu Hafta(FOTO)

Konya'da 237., Kocaeli'de 363.,

Konya'da 237. Basın Açıklaması

Allah kendi dinine yardım edene yardım eder. Şüphesiz Allah kuvvetlidir galiptir. Onları yeryüzünde iktidara getirdiğimiz takdirde Namazı kılarlar, Zekatı verirler iyiliği emreder kötülükten nehyederler.İşlerin sonu Allaha aittir. HACC SURESİ 40–41 AYETLER
Sevgili dostlar, değerli basın mensupları;

Ülkelerin ve toplumların geleceği iyi yetişmiş, yetiştirilmiş insan kalitesiyle ilgilidir. Eğitim ve öğretim, kaliteli insan, sağlıklı, ahlaklı, inançlı ve hür nesiller yetiştirmek için yapılmalıdır. Eğitimin maksadı Allah'a halisane kulluk eden, insanlığa ve toplumuna yararlı, faydalı bireyler yetiştirmek ve sağlıklı bir toplum oluşturmak olmalıdır. Eğitimin ve öğretiminin şekli, şemaili ve süresi bu maksatları karşılayacak şekilde olmalıdır. Söz konusu maksatları karşılayamıyor ise sürenin, şeklin, tarzın önemi de yoktur.

Dayatmacı ve zorba ideolojilerin zorunlu olarak öğretildiği, bu ideolojinin dışındaki her anlayışa, inanca ve düşünceye tahammül dahi edilemeyen bir eğitim uygulamasının süresini ve şeklini tartışmak abes ile iştigal değil midir? Kemalist dayatmanın eğitim üzerindeki tahakkümü tartışılmaz bir gerçektir. Bu gerçek ortadayken ve bu gerçeğin baskısı toplum üzerinde en acı bir şekilde hissedilirken özü ve gerçeği tartışmak yerine, süreyi ve şekli tartışmak düşünebilen insanlarla dalga geçmek değil midir?

İster kesintili ister kesintisiz ve sayma sayıların hangi kombinasyonu ile olursa olsun Kemalist dayatmacı bir eğitim olduktan sonra ne fark eder ha 3,ha 5, ha 15".

Esasta sorunlar iyice tespit edilip çözümlerin ona göre yapılması gerekirken furuât üzerinden kopartılan fırtınalar ''ceviz kabuğunda donanma bulundurmak çabası '' saçmalığı değil midir?

Tevhidi tedrisat kanunu kaldırılmadan insanların inançlarına, düşüncelerine, yaşam biçimlerine göre eğitim yapma imkânı sağlanmadan, dini eğitiminin önünde ki engeller tamamen kaldırılmadan, devletin eğitim üzerindeki tahakkümüne son verilmeden, karma eğitim rezilliğinden vazgeçilmeden, pozitifiz ve batıcı eğitim terk edilmeden ve benzeri sorunlar tamamen çözülmeden eğitiminin kesintili, kesintisiz, esintili esintisiz, kasıntılı kasıntısız olması hiç bir şeyi değiştirmeyecektir. Biz rakama değil hem mevcut saçma uygulamaya hem de yerine getirilmeye çalışılan ucubeye karşıyız. Yağmurdan kaçalım derken doluya tutulacak olanları da hayret ve şaşkınla izliyoruz.

Suriye olayları ile ilgili görüşlerimizi de bir kez daha yinelemek istiyoruz. Biz kesinlikle Baas rejimine ve bu rejimin onlarca yıllardır Müslüman Suriye halkına uyguladığı zulme ve baskıya şiddetle karşıyız. Baas rejiminin yok edilmesi en gerçekçi isteklerimizdendir. Mazlum Suriye halkına İslami ve insanı yardımların destelenilmesi gerektiğine de inanıyoruz. Suriye rejimine karşı verilecek tevhit ve adalet üzere kurulu- kim yaparsa yapsın-her mücadeleyi de destekliyoruz.

Fakat Suriye'nin laikleştirilmesi, oraya demokrasi ihracı ve Suriye halkının yönetiminin batılaştırılmasına yönelik olarak gördüğümüz hiçbir çalışmayı da desteklemeyeceğimizi açıkça ifade ederiz.

Suriye halkının mazlumiyetine gidermek için çalışmak, çalışmaları desteklemek Müslümanlığımızın ve kardeşlik hukukumuzun zorunlu gereğidir. Fakat bu desteği yaparken seçici davranmak da basiretimizin zorunlu gereğidir. Suriye halkına yardım etmek halkın Suriye olayları üzerinden batıcılara, Müslüman halkları batılılaştırmaya çalışanlara ve İslam coğrafyasına laiklik ihraç etmek isteyenlere destek vermek anlamına da gelmemelidir. Amellerimizin niyet ve Saikleri ne kadar iyi ise sonuçları da o kadar iyi olmalıdır. İyi niyet ve iyi Saikler ancak basiretle iyi sonuçlara götürür. Basiret olmadan iyi niyet ve iyi Saikler çok kere kötü sonuçlara götürmüştür. Çoğunlukla pişmanlıkla sonuçlanmıştır. Biz Suriye halkının yanında olmak ve onları desteklemekle, onlar üzerinden şerli hesapları olanların yanında olmayı ayırt ediyoruz. Ve asla bu şerli hesapların payandası olmayacağız.

Batılın hak üzerinden hayata hâkim olmadığı insanların Allah adıyla aldatılmadığı batıla çağıranların insaniyet kisvesine bürünmediği tevhit ve adalet üzere kurulu yeni bir dünyada 238.haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere hepinizi Allaha emanet ederiz.
KONYA İNANÇ ÖZGÜRLÜKLERİ PLATFORMU

2 CEMAZİYEL EVVEL 1433

24 / MART / 2012

Kocaeli'de 363. Basın Açıklaması

4+4+4 Düşmanları, son durağınız, imamın önü, dinin camisi olmayacak mı?, neyinize güveniyorsunuz.363.hafta basın açıklaması.

Kocaeli İnanç özgürlüğü Platformu 363.hafta basın açıklaması ,24 mart 2012 Cumartesi günü İzmit İnsan Hakları Parkı, Özgürlük Meydanında yapıldı.Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Derneği adına hazırlanan basın açıklamasını, sözcü Behlül Metin okudu.Konusu 4+4+4 düşmanlarına cevaptı.Mizansen olarak , tabutun içine yatmış, din düşmanı bir kişi canlandırıldı.Açıklama sonunda tabutta yatan din düşmanı kişi, gazetecilere "tüm ömrüm dine düşmanlıkla geçti, bir gün geldi tabuta koydular ben, o zaman gerçeği anladım ama iş işten çoktan geçti" dedi.Aynı zamanda 29 Nisan 2012 Cumartesi günü, saat 14.00 İzmit Merkez Banaksı önünden başlayacak, 4+4+4 eğitm sistemine destek ve İmam Hatib Orta Okulumu İstiyorum yürüyüşü olacağının bilgisi verildi.Konuyla ilgili bilgi almak isteyenler, 0535 234 44 79 no'lu telefonu arayabilir.

KOCAELİ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU 363.HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

4+4+4 düşmanları, bu ülkede yaşayan, postallı ve postalsız darbeciler, din düşmanları, özgürlük karşıtları, halkı, köle, teba görüp, kendi yaşam biçimini zorla dayatma çabası içinde olan, psikopat, faşist zihniyet sahipleri !!, sizleri aklını başınıza toplamaya davet ediyoruz!!.Bu ülkenin Müslüman halkı sizin kulunuz, köleniz, tebaanız değildir. Sizler kadar onlarında bu ülkede, inançlarını özgürce yaşama hakkı vardır.Siz kim oluyorsunuz da?, bu ülkenin Müslüman halkının çocuklarına, devletin dini eğitim vermesi talebinin, önüne geçmeye kalkıyorsunuz?.

4+4+4 karşıtı, özgürlük ve din düşmanı çevrelere sesleniyoruz.Her gün meydanlarda açıklamalar yapıyorsunuz.4+4+4 eğitim sistemine karşı olduğunuzu beyan ediyor, bir sürü saçma sapan gerekçeler sunuyorsunuz. Sahtekarlık yapmayın!, mert olun!, sözü dürüstçe söyleyin. Hiç kimse aptal değil ve bu ülkenin Müslüman halkı çok iyi biliyor ki, bu sisteme karşı çıkmanızın tek sebebi, İmam hatip orta okullarının tekrar açılacak olmasıdır.Neden karşısınız?, sizin çocuklarınızı zorla bu okullara yollayacak mı var ki?, dünyanın yaygarasını kopartıyorsunuz.Bu halk devlete vergi veriyor ve verdiği vergiler karşılığında, devletin, imam hatipler sayesinde, çocuklarına dini eğitim vermesini istiyor.

Sizin, devletin eliyle, halkın, çocuklarına dini eğitim verilmesi talebine karşı çıkmaya ne hakkınız var?.Bu halk, 3-5 dinsizin, din düşmanının isteğine göre mi yaşayacak?.Bu ülkenin inançlı insanı da sizler gibi eşit vatandaştır, çocuğuna dininin eğitimini aldırma hakkı vardır.Halkın bu talebine karşı çıkmak, kendi yaşam tarzını, başka insanlar dayatmak sa faşizmin ta kendisidir.

Bırakın bu 28 Şubat maşalığını, darbeci ağızlarını.Bu ülkenin postalsız darbecileri, sizin ağababanız olan postallı darbeciler bu Müslüman halkın tepkisi karşısında, yok oldu gitti!, sizi kim takar?.Neymiş ?,yasanın oylanacağı gün eğitimi bırakacaklarmış.Bu ülke Müslüman , okullarda ramazan ayında oruç tutan öğrenciler göreceksiniz, Cuma günü toplu olarak Cuma namazına giden öğrenciler göreceksiniz, ders arasında sıraları birleştirip vakit namazı kılan öğrenciler göreceksiniz.Herkes çok iyi biliyor ki, din, iman, Allah , kitap denildi mi, sizin psikolojiniz bozuluyor.Size tavsiyemiz bu Müslüman ülkenin çocuklarına eğitim vermeyi bir gün bırakacağınıza, --tamamen bırakıp,-- azınlık okullarında ders vermeniz. Hiç olmazsa orada, namaz kılan, oruç tutan öğrenciler görmesiniz de!, psikolojiniz bozulmaz!.

28 Şubat dayatması, 8 senelik eğitim değişecek, İmam hatiplerin orta kısmaları açılacak diye paniğe kapılan CHP'e, Tandoğan'a inecekmiş.Ey gidi CHP, 3-5 Ergenekoncunun ağzına bakıp din düşmanlığı yapıyor ve her geçen gün eriyorsun. Sen bu kafayla Tandoğan'a değil, kestirmeden anca mezra inersin mezara.İmam hatiplerin orta kısımları yeniden açılacak diye paniğe kapılıp, 4+4+4 karşı çıkıyorsun.Fakat Sizi eleştireceğimizi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz!.Sizi mertçe, yiğitçe, 4+4+4'e, İmam hatiplerin orta kısımlarının açılmasına imkan tanıyacak olduğu için, karşı olduğunuzu açıklamaya davet ediyordum.Allahın bildiğini kuldan ne diye saklıyorsunuz?.Hatta sizi, bu başörtü ve din karşıtı politikalarınız da artırarak sürdürmeye davet ediyoruz.Hala anlayamadınız, halkının inançlarına saygılı olmayanların bu ülkede ayakta kalamayacağını.Roma ve Bizans birkaç yüz yıl boyunca zulüm yapmasına rağmen, sonunda Hıristiyanlığı tanımak zorunda kaldı.Yaratanı ve dini yok sayan, afyon hükmüne sokan komünist sistem bile, ancak 70 yıl dayanabildi.Dini ne kadar engellemeye çalışırsanız çalışın, şunu unutmayın sonuçta halkın dediği olacak.Sizin, bu ülkenin sahnesinden bir an evvel gitmeniz için, din düşmanı anlayışınızı açıkça ortaya koymanızda büyük yarar görüyoruz.Ey gidi Cuma namazlarını kaza ettiren CHP'e, 3-5 Allahsızın ağzına bakıp, din düşmanlığı yapan CHP'e, sizin bu halkla hiçbir alakanız yok.Onun içindir ki, halkın imam hatip okullarının açılması talebine karşı çıkıyorsunuz.İyisi mi siz Cumhuriyet Halk Partisi adını değiştirip, ruhunuza yakışır şekilde Cumhuriyet Tank Partisi adını alın.

4+4+4 karşıtları, ey İslam düşmanları ve İmam hatip düşmanları, bir gün ölünce cenazeniz, aman okulu açılamasın dediğiniz imamın önüne gelmeyecek mi?."Dindar gençlik istemiyoruz" söyleminizdeki, dinin musalla taşına gelmeyecek mi?.Bütün ömrünüz dine imana sövmekle geçiriyor, sonra bir yakınız veya kendiniz öldüğünüzde cenazeniz, bu sövdüğünüz dinin camisine geliyor !.Sizleri dürüst olmaya davet ediyoruz.Madem bu kadar dine imana karşıysanız, dürüst olun ve vasiyetinizi şimdiden yazın. Deyin ki "ben öldüğüm zaman, cenazemi ömür boyu karşı çıktığım dinin camisine sakın haa! getirmeyin".Hangi heykele taptıysanız, hangi mekanda, sendikada din düşmanlığı yaptıysanız, gidin oralardan kaldırın cenazenizi.Ey kurnaz geçinen zavallılar, siz Allahı aptal mı sandınız ki?, aklınızca kandırmaya çalıyor ve bir ömrü dine sövmekle geçiriyor, sonra son durağınız yine sövdüğünüz dinin camisi oluyor!.Dürüst olun dürüst!, vasiyetinizi şimdiden hazırlayın.Ömrünüz dine sövmekle geçmişse, son mekanınız sövdüğünüz dinin camisi olmasın !. Sonunda bir gün ölmeyecek misiniz?, neyinize güveniyorsunuz?.

Buradan iktidara da seslenmek istiyoruz.Sakın ha bu 3-5 dinsizin, İslam düşmanının, ifadeye çağrıldığı zaman, korkudan altına işeyip, gatakullilerle hastaneye yatan, birkaç darbecinin söyleyeceklerine bakıp, bu hayırlı işi yarım bırakmayın.Bu halk dindar gençlik istiyor, İmam hatip orta okullarının yeniden açılmasını istiyor, fakat bunun için asla ve asla şiddete başvurmuyor. Sorunun aynı zamanda barışçıl yollarla çözülmesini istiyor. İktidar olmanıza rağmen, muktedir olmaz da, bu çıkışınızın arkasında dim dik durmazsanız, iyi bilin ki, bu dünyada da ahrette de iki elimiz, sizin yakanızda olacaktır ve sizleri asla affetmeyeceğiz.% 50 halk desteğine rağmen, hala mı bu ülkede Ergenekoncuların hakimiyeti mi sürecek?.Soruyoruz?, şimdi olmazsa ne zaman?.

Bakıyoruz da, sözde sağcısı, hesapta solcusu, Kürt faşisti, Türk faşisti, PKK' cısı, Ergenekoncusu, Atatürkçü geçineni, sosyalisti aynı nakaratlarla meydanları dolduruyorsunuz.Hani siz biri birinize can düşmanı değil miydiniz?, şimdi kan kardeşi mi oldunuz?.Eylemler bir !, söylemler bir !,aynı yolun yolcususunuz, "4+4+4 istemezük, gericiliğe hayır, imam hatipler açılmasın".Ne güzel buyurmuş, alemlere rahmet, Hz.Muhammed sas efendimiz "küfür tek millettir".Gerçekten şimdi bunu çok güzel ortaya koydunuz.Söz konusu İslam düşmanlığı olunca, birbirinize olan düşmanlığınızı bile unuttunuz!, ne kadarda güzel aynı yolun yolcusu oldunuz!.

Bu yaygaralarınız karşısında, halkın mazlum sessizliğini, yanlış yorumlayarak, her gün saldırılarınızın dozajını artırıyorsunuz.Ne demiş şair," Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir, belki fakat, asla çekmeye gelmez boyunum". Suskunluğumuz size cevap vermesini bilmediğimizden, ya da cevap verecek gücümüz olmadığından değil, asaletimizdendir.Biz sorunların kimse zarar görmeden, barışçıl yollarla çözülmesini istediğimiz için, bugüne kadar hep sustuk.Her gün biriniz meydanlara çıkıp ta yaygara yaparak, bizleri, çocuklarımızı bu yolda yetiştirmek konusundaki taleblerimizden, geri adım attıracağınızı sanıyorsanız, çok yanılıyorsunuz.

Bu ülkede "4+4+4'ü istemezük" deyip yaygara kopartanların dikkatine, bu halk Müslüman'dır ve davasının arkasındadır."Aman imam hatipler açılmasın, dindar gençlik yetişmesin" diyen bir avuç yaygaracıya cevabımızı, 29 Nisan Pazar günü İzmit Merkez Banaksı önünden, saat 14.00 'da başlayacak yürüyüşümüzle vereceğiz.Bu meydanda direnişimiz 2012 Nisanında 8.yılına giriyor. Her yıl "başörtüsüne özgürlük" adı altında yaptığımızı yürüyüşümüzü, bu yıl, "İmam hatip orta okulumu istiyorum, 4+4+4' e destek veriyorum" yürüyüşü olarak yapacağız.Bunun duyurusunu da buradan yapıyor ve tüm Kocaeli halkını davet ediyoruz.

Behlül Metin
Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Derneği sözcüsü