"Bahreyn'de Halk İnkılabı Durmayacak"

"Bahreyn'de Halk İnkılabı Durmayacak"

Bahreynli Şii müslümanların lideri Ayetullah Şeyh İsa Kasım, Halife rejiminin baskıcı uygulamaları, Bahreyn milletinin inkılabını durduramayacağını vurguladı.

Bahreyn'de kıldırdığı Cuma namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Kasım, Halife rejimine karşın inkılabın süreceğine vurgu yaptı.

Ayetullah Kasım, Halife rejiminin Bahreynli vatandaşlara şiddet ve katliam uygulama yöntemleri inkılabı durduramayacağını belirtti.

Bahreyn milletinin baskılara karşı asla geri adım atmayacağının altını çizen Ayetullah Kasım, inkılapçı hareketlerin Bahreyn halkının korkusunu yok ettiğini, çünkü rejimin, halkı ve siyasi liderleri işkence etmesinin artması ile birlikte siyasi hareketlilik de arttığını vurguladı.

Bahreynli "El vifak", "Vaad", "El Tecemmu-ul Kavmi", "Tecemmu-ul Vahdevi" ve "El Aha El Vatani" grubu dahil Al- Halife iktidarı karşıtı siyasi gruplar bir bildiri yayınlayarak Bahreyn'in mevcut şartlarda insan hakları mezarlığına dönüştüğünü vurguladılar.

Bu bildiride ayrıca şöyle vurgulandı: "Bahreyn halkı Al-i Halife rejiminin sindirim politikaları yüzünden şiddetli olarak çile çekmekteler. Al-i Halife kendi halkına güvenlik sağlamak yerine bu halka karşı açıkça savaş açmakta."

Bildiride ayrıca şöyle hatırlatıldı: "Barışçı gösteri bu ülke halkının meşru hakkıdır ve bu hak Bahreyn anayasasında kayıtlıdır, uluslararası anlaşmalar da bu hakkı tanımaktalar."

fha-abna