BAE:Hamas, İran’ın Bölgedeki Maşası

BAE:Hamas, İran’ın Bölgedeki Maşası

Hamas'tan Cevap Gecikmedi...

HAMAS’ın, Amerik yaptırımlarına karşı “İran’ın yanındayız” açıklamasını hazmedemeyen BAE yönetimi Direnişi hedef alan açıklamalarda bulundu.

“Hamas, İran’ın Bölgedeki Maşası”

Enver Gargaş, İran’ın Direnişe olan desteğini aynen İsrail-Amerika gibi eleştirerek HAMAS’ı “İran’ın bölgedeki maşası” olmakla suçlamıştı.

HAMAS ise verdiği cevapta İran ile olan ilişkilerinin gayet doğal olduğunu ve asıl yanlış olanın BAE gibi rejimlerin Siyonist İsrail ile olan irtibatları olduğunu belirtti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Sami Ebu Zuhri, Amerika’nın İran’a yönelik yaptırımlarını reddetmelerinin Amerikan despotluğuna karşı normal bir tavır olduğunu söyledi.

Ebu Zuhri, Twitter’daki kişisel hesabı üzerinden Birleşik Arap Emirlikleri bakanlarından Enver Gırgaş’ın Hamas'la ilgili açıklamalarına cevap verdi.

Cevabında, işgal rejimi Kültür ve Spor Bakanı’nın beraberindeki sporcularla Abu Dhabi’yi ziyaretine ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde işgal rejimi milli marşı çalınmasına işaret eden Ebu Zuhri, Filistin halkına yönelik cinayetler sürerken işgal rejimi İsrail liderlerinin bir Arap ülkesinde ağırlanmasının normal olmadığını belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri'nden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gırgaş, Hamas’ın İran’a yönelik Amerikan yaptırımlarına karşı çıkmasını eleştirmiş ve Hamas’ı “İran’ın bölgedeki maşası” olmakla suçlamıştı.

Filistin İslami Cihad hareketi de Hamas'ın ardından yayınladığı bir bildiride İran’a yönelik başlatılan ABD’nin yeni yaptırımları kınandı.

 

İslami Cihad Hareketi’nden yapılan açıklamada, “Washington yönetiminin Filistin meselesi, Arap ve İslam ülkelerine karşı aldığı düşmanca kararlar, Filistin halkının ABD’nin dünyadaki yolsuzluğu teşvik etmek istediğine olan inancını güçlendiriyor. Hiçkimse de onun zorbalığını önlemiyor.” ifadesine yer verildi.

Yazılı açıklamada, “Siyonist Rejim’in Filistin halkına karşı yürüttüğü terörist eylemlerinin ABD tarafından desteklenmesi, bu devletin zorbalığının devamına işaret ediyor.” belirtildi.

 

fha