Babacan acı gerçeği açıkladı - Video

Babacan acı gerçeği açıkladı - Video

Bir e-muhtıra Türkiye'ye tek kalemde 5 milyar dolara mal oldu.

Bir gazeteciye Türkiye'nin ekonomik iniş ve çıkışlarını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 27 Nisan e-muhtırasında neler kaybettiğimizle ilgili tek bir örnek verdi.

28 Şubat'ta post modern bir darbe yaşayan Türkiye, 27 Nisan 2007'de sanal bir muhtıra gördü. Gece yarısında Genelkurmay internet sitesinde yayınlanan açıklama tarihe e-muhtıra olarak geçti.




Gerekçeleri bir bir sıralanmıştı ancak herkes bunu gösterilen gerekçelerden öte dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı seçtirmeme hedefli bir müdahale şeklinde yorumladı.

Bugüne kadar bir çok uzman darbe ve muhtıraların Türkiye'ye çok şeyler kaybettirdiğini anlatıyordu. Bunun ekonomik boyutlarının ne denli ağır olduğu da çok defa söylendi. 27 Nisan sanal muhtırasının ülkeye neler kaybettirdiğini ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bu açıklamayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile katıldığı Kuveyt ziyareti dönüşünde sabah Gazetesi yazarlarından Okan Müderrisoğlu'na yaptı. Babacan sadece tek bir kalemde 5 milyar doların kaçtığını söyledi.

Babacan ürkütülen yatırımcıların uzun süre Türkiye'ye dönüp bakmadığını da mailden örnekle anlatıyor. Bu önemli yatırımın, geçen uzun süreye rağmen ikna edilemediği de ortaya çıkıyor.

Babacan'ın bu açıklaması, internet üzerinden yapılan bir sayfalık bir açıklamanın bile ülkeye verdiği zararı gözler önüne serdi. Başka hangi yatırımların benzer gerekçelerle kaçırıldığı ve zararın gerçek boyutu kestirmek dahi imkansız.