Azerbaycan Hicap Direnişine Destek Büyüyor

Azerbaycan Hicap Direnişine Destek Büyüyor

Uluslar arası İslami Radyo ve Televizyonlar Birliği, (IRTU) Azerbaycan'daki hicab yasağı ve tutuklamalar üzerine bir bildiri yayınlandı

Merkezi Tahran'da olan 30'a yakın ülkeden İslami ve radyo ve televizyonların katıldığı IRTU, bütün dünyadaki üyelerine gönderdiği bildirisinde, "Azerbaycan'da bütün ülke sathına yayılan protesto eylemlerine, hicab yasağına karşı yaptığı açıklamalardan dolayı bazı İslamcılar ve parti liderlerinin tutuklanmasına rağmen, Azerbaycan yönetimi okullarda hicab yasağını uygulamakta ısrarlı görünüyor" denildi.

Bildiride hicab yasağının Batı emperyalizminin İslam ülkelerindeki nüfuzunun bir sonucu olduğu belirtilerek, bütün Müslümanlardan bu yasak karşısında İslami sorumluluklarını kuşanması istendi.

Bildiride İslami medya ve internet haber sitelerine de bir çağrı yapılarak şu ifadelere yer verildi:

"Hicabı yasaklamak İslam'ın ilkeleri ve insan haklarının temel esaslarına aykırı bir durumdur. Batı kültürü ve düşüncesi tarafından kaynaklanan İslam kültürünü, eğitim ve öğretimi öleme ve tutuklamalara varan adımlar Türkiye ve İran'da görüldüğü üzere büyük öfkelere yol açmıştır.

Bu konunun öneminin göz önünde bulundurulması ve İslam Ümmeti'nin çıkarlarını gözetme noktasındaki sorumluluklarımız, medya araçlarını kullanarak her tür kültürel saldırılara karşı masum ve mazlumlarla ilgili konuları aydınlatmayı ve İslam'ın mukaddesatını savunmayı, İslam toplumlarının haklarını korumayı gerekli kılmaktadır. İslami medya, haksızlığa uğrayan Müslüman toplumların kültürel saldırganlık karşısında haklı davalarını desteklemek, İslami kimliğin esasları üzerine odaklanmak, özelde de Azerbaycan'daki hicab davasını savunmak durumundadır."

Ruhullhah.com