Auşev: Kadirov"un müdahalesi gereksiz

Auşev: Kadirov"un müdahalesi gereksiz

İnguşetya eski Devlet Başkanı Ruslan Auşev, Yevkorov’a düzenlenen saldırıya verilecek sert yanıtın İnguşetya’da direnişçi saflarının büyümesine sebep olacağını açıkladı.

Auşev aynı zamanda, Rus güdümlü Çeçenya Devlet Başkanı Ramzan Kadirov'un İnguşetya'daki işlere karışmasına da karşı.

Buna karşın Kadirov " Mahkemesiz ve soruşturmasız yok etmeye başlanırsa, direnişçilerin safları üç katı artar. Bu en kötü seçenek" dedi.

Bunun dışında Auşev, Yevkurov'a düzenlenen saldırının ardından İnguşetya'daki güç cephesine Ramzan Kadirov'un karşılık vermesi konusunda bir neden göremiyor. Auşev'in ifadesine göre, Kadirov'un buna yetkisi yok ve İnguşetya'da hukuki olarak kimse ona bağlı değil, aynı zamanda kimse de ona boyun eğmek istemiyor. Auşev, İnguşetya'nın kendi problemleri ile baş edebileceğini düşünüyor.

Eski İnguşetya devlet başkanı Ruslan Auşev kendisine ülkenin başına geçici olarak geçme teklifi geldiği takdirde buna hazır olduğu açıklamasında bulunmuştu. Auşev'in bu açıklamasını Kadirov saygısızlık olarak değerlendirirken, muhalefet geçici olarak devlet başkanlığı görevinin Auşev'e verilmesini istiyor.

Birleşik Rusya partisi ise dün yaptığı açıklamada, İnguşetya'da yönetimin başına Ruslan Auşev'in dönüşüne izin vermeyeceklerini açıkladı. Birleşik Rusya Partisi Merkez Komitesi Başkanı Andrey Vorobyev, " Anayasa var, kanun var, düzen var ve biz yönetim partisi olarak Auşev'in devlet başkanlığı görevine dönüşüne izin vermeyeceğiz" dedi.

Buna karşın İnguşetya devlet başkanlığı görevini vekaleten yürüten Raşid Gaysanov ise, Auşev'in geçici olarak göreve getirilmesi konusunda muhalefetin yaptığı girişimle ilgili olarak, Yevkurov'un olmadığı bir dönemde böyle bir kongrenin etik olmayacağını kaydetti.

Ajans Kafkas


Etiketler: İnguşetya Auşev Kadirov Yevkurov