Antalya'da Suriye Protestosu(FOTO)

Antalya'da Suriye Protestosu(FOTO)

Basın açıklamasında “Uyan, Diren, Özgürleş!”, “Katil Esad Suriye’den Defol!”, 'Suriye Halkı Yalnız Değildir!', “Antalya’dan Humus’a Direnişe Bin Selam!”, vb sloganlar atıldı.

Suriye'de yaşanan olaylar ve Humus kentindegerçekleştirilen katliamlar Özgür-Der Antalya Temsilciliği, İlke-Der, Asır-Der ve Isparta İlkder tarafından kapalıyol havuz yanında protesto edildi. 5 Şubat 2012 Pazar günü 13:30'dagerçekleştirilen basın açıklamasına Antalyalılar destek verdiler.

Basın Açıklaması Barış Hoyraz tarafından okundu.Basın açıklamasında Baas rejiminin Suriye halkına yönelik yaptığı saldırılaradeğinilerek, saldırılar lanetlendi.

Basın açıklamasında "Uyan, Diren, Özgürleş!", "KatilEsad Suriye'den Defol!", "Suriye Halkı Yalnız Değildir!", "Antalya'dan Humus'a Direnişe Bin Selam!", vb sloganlar atıldı. Basın açıklaması tekbirlerlesona erdi.


TAM BASIN AÇIKLAMASI METNİ

KATİLBAAS DİKTATÖRLÜĞÜNÜN KARŞISINDA
MAZLUM SURİYE HALKININ YANINDAYIZ!

40 yılı aşkınbir süredir Suriye'de baskı, işkence ve zulümle iktidarını korumaya çalışanBaas cuntası Suriye halkına yönelik katliam ve sindirme politikalarına hızvermiş durumda. Ortadoğu'da yükselen adalet ve özgürlük taleplerinin Suriye'dede yankılanması karşısında paniğe kapılan Esad diktatörlüğü Suriye halkınıtanklarla, roketlerle bastırmaya çalışıyor.

Suriye'ninmuhtelif şehirlerinden her gün yeni katliam haberleri geliyor. Bilhassa Cuma vecenaze namazları sonrasında düzenlenen protesto gösterileri kanlı bir biçimdebastırılmaya çalışılıyor. Sivil, barışçıl eylemlere karşı rejim güçlerincegerçekleştirilen vahşice saldırılarda her defasında onlarca insan hayatınıkaybediyor. Hiçbir hukuk prosedürü işletilmeksizin yürütülen kitlesel tutuklamave işkence kampanyalarıyla halk sindirilmek isteniyor.



Suriye'de vahşetin boyutları hergeçen gün yükselmekte. Yaklaşık bir yıldır tüm dünyanın gözleri önünde yaşanmaktaolan işkence, zulüm ve katliam politikası önceki gece Humus'ta icra edilenkitlesel kıyımla yeni bir evreye girmiş bulunuyor. İki gün önce Beşşar Esad'abağlı güçler Suriye'nin Humus kentinde gerçekleştirdiği tank ve topsaldırısında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 337 mazlum ve mustazafinsanı acımasızca katlettiler.

Dün ise yine toplu bir katliam yapılarak85 kişi daha öldürüldü. Yaralıların sayısı ise binlerle ifade edilmektedir.

Silah ve tanklara karşıkorunaksız bu insanların tek suçları, yaklaşık yarım asırdır bil-fiil devameden zulme karşı "artık yeter" demeleriydi. Hemen yanıbaşımızda, Nilnehrinin ötesinde bile olmayan bir yerde, insanlar, seküler ve ulusçu birdiktatörlük rejimini istemedikleri için vahşice katledilmektedirler. Her geçengün öldürülen insanların sayıları artmaktadır. 10 ay içerisinde ölen insanlarıntoplam sayısı ON BİN kişiyi aşmış durumdadır.

Baas'ın elleri kurusun vekahrolsun.
İktidarı kendine bir yarar sağlamadı.
Şiddetli bir ateşe atılacak.
Destekçileri de odun hamalı olarak
Boyunlarındaki halatlarla.

Beşşar Esed, zorbalık ve katliamnoktasında bundan tam otuz yıl önce Hama'da on binlerce Müslümanı katledenbabası Hafız Esad'ın yolunda yürüdüğünü tüm dünyaya gösteriyor.

Dün Hama katliamına gözleriniyuman dünya, bugün de sistematik bir biçimde Suriye halkının katledilmesiniseyretmekte. Katil Baas rejimi katliam zincirine her gün yenilerini eklerkenSuriye halkının feryadı uluslar arası diplomasi koridorlarında boğulmakta.İçeriksiz kınama mesajları, göstermelik girişimler ve uluslar arası siyasiçıkar hesaplarıyla etkisizleştirilen kararlardan öte bir şey yok.

Suriye başta olmak üzere diğerOrtadoğu intifadalarının gerçekleştirmek istedikleri ana hedefler arasında;diktatörlerin alaşağı edilmesi, yerel ve küresel vesayetin geriletebilmesigelmektedir. Hedefler bağlamında dile getirilenler sadece müslüman halklarınmaslahatını gözeten istekler değil, bilakis insan hayatının devamı için vücudagetirilmesi elzem olan ihtiyaçlar sadedindedir.



Özgür Der Antalya Temsilciliğiolarak başta Suriye olmak üzere ve diğer ülkelerde başlayan tüm özgürlükhareketlerini önemsiyor ve canları pahasına göstermekten geri durmadıklarıdirenişlerinin hiç bir ucuz hesaba kurban edilemeyecek kadar önemli olduğunainanıyoruz. Kardeşlerimizin öldürülmeleri bizleri derinden yaralamaktadır.Kadın, çocuk, yaşlı demeden toplu imha yapan zalimleri lanetliyoruz. İnşallah buolayların zalim diktatörlerin sonunun habercisi olduğu gibi İslam coğrafyasınında uyanışının bir alameti olurlar.

Bugün bu meydanda bulunmanedenimiz hiç kuşkusuz İslami kimliğimizin bir gereğidir. Rabbimiz olanAllah'ın bize yüklediği sorumluluk ve duyarlılıktan kaçınmadığımızın birifadesi olarak yaşanan katliamlara karşı sessiz kalmayacağımızı, gücümüzünyettiğince kardeşlerimizin yanlarında olacağımızı bildirmek için toplandık.Zulme ve küfre karşı en değerli varlığı olan canını, adaletin ikamesi içinveren insanların yolunu tutmaktan hiç bir zaman vazgeçmeyecek ve Rabbimizin inayetiile her zaman yanlarında olacağız.

Suriye'deyaşanan vahşete tüm dünya seyirci kalıyor. Zalimler durmadan masum insanlarınkanını akıtıyor. Rabbimiz zalimler ordusuna karşı Suriye'deki kardeşlerimizeyardım etsin. Mısır, Libya,Tunus direnişleri sonucu diktatörleri yıkılmışkazananlar direnenler olmuştu. Direniş ve sabırla zafer yakındır. Esad veyandaşları döktükleri kanda boğulacaklardır.

Açıklamamızı Enbiya suresininin53 ve 54. ayetleriyle bitireceğiz:

Dediler ki; Biz, babalarımızıbunlara tapar kimseler bulduk.
Doğrusu, siz de, babalarınız da açık bir sapıklık içindesiniz.

Direniş ve onurun yeni sembolüolan Humus'a Antalya'dan bin selam"


Özgür-Der Antalya Temsilciliği
İlke-Der, Asır-Der ve Isparta İlkder