Ankara'da İsrail Protestosu(FOTO)

Ankara'da İsrail Protestosu(FOTO)

Siyonist İsrail rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği son katliamlar, Ankara'da Mazlumder tarafından protesto edildi.

Mazlumder tarafından düzenlenen siyonist rejim elçililği ikametgahının önünde düzenlenen ve Hür beyan Hareketi, Ankara İHH ve Anadolu Ahde Vefa derneği'nin de destek verdiği protesto eyleminde siyonist katillere öfke yağdı.

Protesto eyleminde, Mazlumder Ankara Şube başkanı Av. Şerife Gül Arıman tarafından bir basın açıklaması okundu.

Sunumu Uzeyir Yiğit tarafından yapılan protesto eyleminde sık sık tekbir getirilerek "Katil israil Ankara'dan defol" "Hamasa selam direnişe devam" "Şehitlerin kanı kanımızdır" "Dişe diş kana kan intikam intikam" "Kahrolsun İsrail kahrolsun Amerika" "Katil ABD Türkiye'den defol" sloganları ile Arapça "El Mevt İsrail" sloganı atıldı.

Uzeyir yiğit eylem başında yaptığı kısa konuşmasında "katliamlar devam ettiği sürece biz de burada bu siyonist elçiliği rahat bırakmayacağız. Bu siyonist rejim her geçen zaman daha çok küstahlaşırken, diğer yandan Amerika dışişleri bakanı Clinton da "İsrail'in kendini savunma hakkı vardır" diyerek bu katliamı müdafaa ediyor. Bu da tanmazlığın bir cabasıdır" dedi.

BASIN AÇIKLAMASI METNİ

İnsanlık, İsrail Zalimliği Hususunda İttifak Etmiştir!

Ortadoğu'da muhteris bir rüyanın ürünü olarak korunup kollanan Siyonist işgalci İsrail, iki gündür Gazze Şeridi'nde sivil yerleşim yerlerine yönelik hava saldırıları düzenlemektedir. Basına yansıyan haberlere göre, pek çok sivil yaralanmış ve katliamlarla sabıkalı İsrail listesine 16 kişinin hayatını daha eklenmiştir.

BM kararıyla işgalciliği sabit olmuş, ancak uluslar arası mekanizmalar ve ABD tarafından son derece tehlikeli bir hoşgörü ile şımartılan İsrail, halen Filistin'de, Kudüs'te, Gazze'de, uluslar arası kara sularında uyguladığı zorbalığın; fosfor bombalarının, Mavi Marmara'nın, savaş ve insanlık suçlarının hesabını vermemiştir.

İsrail, tüm ateşkes kararları sonrasında, yaptığı saldırılarla sözünde durmamış ve Gazze'nin nefsi müdafaasını, bir katliam mekanizmasına dönüşmesine bahane gösterebilmiştir. Gazze'yi bir iç sorun olarak yansıtarak, uyguladığı ambargoya devam etmiştir. Ancak, tüm dünyanın naklen yayınlarla şahit olduğu katliam görüntüleri sonucunda, insanlık, İsrail'in zulüm ve terörizmi hususunda ittifak etmiştir.

Bu sebeple, Uluslar arası kamuoyu ve otoritelerin İsrail'in cinayetlerine suç ortağı olmamaları, Gazze'de gerçekleşen son saldırılara karşı duyarsız kalmamaları gerekmektedir. İsrail ve Siyonist işgalcilerin gördüğü bu muhteris rüyada Türkiye'nin siyaseten bulunduğu yeri sorgulaması, netleştirmesi, İsrail ile samimi ittifak alakalarından vazgeçmesi gerekmektedir.

Bizler burada, İsrail'in işlediği savaş ve insanlık suçlarını bir kez daha ilan ediyor, saldırganlığını ve zulmünü telin ediyor, İsrail'i, işlediği katliamlara ve Gazze'ye yönelik uyguladığı insanlık dışı ve kabul edilmesi mümkün olmayan politikalarına son vermeye çağırıyoruz.

Av. Şerife Gül ARIMAN

MAZLUMDER ANKARA ŞUBE BAŞKANI

DESTEKLEYENLER

HÜR BEYAN HAREKETİ - İHH ANKARA – ANADOLU AHDE VEFA DERNEĞİ

VELFECR FOTO

VELFECR FOTO

VELFECR FOTO

 

velfecr